Headerimage: Paar in het zwembad kijkend naar de zee
F.A.QCruises
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 18:00 uur

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

F.A.Q.

Vragen en antwoorden over onze cruises

 • Hoe boek ik een cruise?

   

  U kunt rechtstreeks op onze website een cruise reserveren. Klik daarvoor eerst op de categorie (menu bovenaan de header) op onze website: Cruises. Selecteer de gewenste cruise en klik op de knop Meer informatie. U komt dan op de pagina met de gewenste cruise.

  Om een cabine te boeken, klikt u op de knop: Boek nu in het blauwe veld, naast de route. U komt dan op de pagina waar wij u alle beschikbare hutten op het schip laten zien. Selecteer het gewenste type cabine. Indien u een gegarandeerd hutnummer op een specifiek dek wenst, gelieve deze informatie in te vullen in het formulier.

  Houdt u er rekening mee dat er een vergoeding wordt gevraagd voor een verzoek cabine. Meer informatie over de tarieven vindt u hier.

  Was het antwoord nuttig?  (2Nee (0)

 • Aankomst

   

  Het eerste gebod voor een cruise: "Het schip wacht niet! Als u een cruise begint met een haven van vertrek buiten de EU, raden wij u aan ten minste één dag voor het begin van de cruise aan te komen. In dat geval zal een extra overnachting noodzakelijk zijn. Houdt u er rekening mee dat wij geen vluchten regelen die op dezelfde dag aankomen als de cruise.

  Als uw cruise vertrekt in de maanden november - februari, raden wij u aan rekening te houden met vluchtvertragingen of annuleringen, afhankelijk van de vluchtroute die u kiest, aangezien deze vaak voorkomen. Bovendien moet u, indien mogelijk, altijd een non-stop vlucht kiezen.

  Was het antwoord nuttig?  (1Nee (0)

 • Online Check-in (Manifest)

   

  Om het online inchecken vlot te laten verlopen en u alle nodige documenten voor de cruise te bezorgen, online inchecken moet zo snel mogelijk gebeuren nadat u uw reserveringsnummer heeft gekregen. Echter, uiterlijk 72 uur voor vertrek van de cruise. Als u dat wenst, kunnen wij het manifest voor u opstellen. Aan deze dienst zijn kosten verbonden. Meer informatie over de tarieven vindt u hier.

  Als u niet online hebt ingecheckt, moet u ten minste 2 à 3 uur te vroeg op de pier zijn. Alleen met de SetSail Pass en als de bagage gemarkeerd is met het bagagelabel, ga je naar de daarvoor bestemde zones van de SetSail Pass. Hier moet u uw documenten laten zien voor validatie aan boord van het schip en dan kan uw cruise beginnen. De exacte instaptijden staan vermeld op uw "Guest Vacation" document. Let op deze tijden, want eerder mag u niet aan boord van het schip.

  Was het antwoord nuttig?  (1Nee (0)

 • Wat te doen in geval van een handicap of speciale behoeften?

   

  Mensen met een handicap of speciale behoeften zijn altijd welkom aan boord. Om ervoor te zorgen dat aan alle speciale behoeften wordt voldaan en om een aangename ervaring tijdens uw vakantie te garanderen, vragen wij u vooraf informatie te verstrekken aan de hand van een vragenlijst.

  Gelieve deze vragenlijst tijdig aan ons terug te zenden.

  Was het antwoord nuttig?  (0Nee (0)

 • Hoe betaal ik aan boord?

   

  Alle aankopen en diensten (bv. SPA) op het cruiseschip worden afgeschreven van de onkostenrekening aan boord van uw hut en betaald zonder contant geld.

  Was het antwoord nuttig?  (0Nee (0)

 • Je moet dit niet op je nemen?

   

  Illegale drugs, wapens en alles wat de veiligheid van andere passagiers aan boord van het cruiseschip in gevaar kan brengen. Dit omvat ook: kaarsen, wierook, koffiezetapparaten, strijkijzers, stoomstrijkijzers en kookplaten (artikelen die warmte produceren of een open vlam creëren). Evenals verwarmingskussens, strijkijzers, kookplaten en alle andere voorwerpen die brandgevaar kunnen opleveren).

  Was het antwoord nuttig?  (1Nee (0)