Naturistische vakanties en Swingerhotels
leef in jou wereld, en speel in de onze!
  • image
Klantenservice    +49 30 340 92 963

Meer informatie over uw reisbestemming

Provence Marseille, Frankrijk

Provence Marseille, Frankrijk

De oudste stad in Frankrijk, een hoofdstad in het zuiden van Europa

Hoewel Marseille een onderdeel van de Provence is heeft de stad een eigen wapenschild. 600 jaar voor Christus werd de stad opgericht door Griekse matrozen wat Marseille de oudste stad van Frankrijk maakt, de tweede grootste na Parijs en de stad met de grootste commerciële haven. Marseille is geen eenvoudige stad die zich spontaan openstelt wanneer er bezoekers aankomen.

Marseille is een grootstad in Zuid-Europa, kosmopolitisch en opvallend door de oude haven, de bouillabaisse en de folklore. Aan de éne kant de oude binnenstad met de haven en ook rotsbrandingen ter hoogte van de zee.

Aan de andere kant is er een grote bevolkingsdichtheid, een commerciële haven, de olie-industrie en de luchthaven die een belangrijke rol speelt in de hele economie van de Provence. Ze vervolledigen het beeld van een stad die niet enkel economisch bijzonder is maar ook cultureel en wetenschappelijk rijk is. De beroemdste inwoner uit de hedendaagse tijd is voormalig voetballer Zinédine Zidane.

Om het unieke karakter en de schoonheid van de stad volledig te ontdekken moet men het centrum van de stad verlaten en zeker ook een aantal wijken bezoeken, er zijn er meer dan 100. Elke wijk op zich is een klein provinciaal dorp met een eigen kerk, petanquebanen en de obligate platanen. U kan ook de Notre Dame de La Garde bezoeken, de kerk die 162 meter boven zeeniveau ligt en de patroonheilige voor de zeilers vertegenwoordigt. Marseille kan echter ook vanaf de zijde van de kust ontdekt worden, u vindt er de Iles de Frioul en het Chateau d’If met de legende van de graaf van Monte Christo.

Informatie voor cruisereizigers

Provence Marseille cruisehaven informatie

Cruiseschepen die aankomen in de haven van Marseille

Cruises naar de haven van Marseille