Hotel Zone Cancun
Riviera MayaReisinformatie Mexico
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 19:00

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Riviera Maya strand
Bienvenidos, de Riviera Maya in Mexico

De populaire Riviera Maya in Mexico
is de perfecte mix van cultuur, natuur en recreatie

Dromerige witte Caribische stranden, kristalheldere zee, interessante en goed bewaarde Maya-culturen. Ervaar de fascinerende Riviera Maya op het schiereiland Yucatan in de deelstaat Quintana Roo van haar mooiste kant.

Foto: Chichen Itza, Drie mannen in traditionele Mayakleding

Cancun, meer dan een stad

Cancun bestaat uit 2 delen, de moderne, bijna 20 km lange hotelzone op een schiereiland direct aan zee en de eigenlijke stad Cancun met Mexicaanse flair.

Het schiereiland ligt tussen een grote lagune Nichupté en de Caribische Zee. Het is verbonden met het vasteland door 2 bruggen. Het biedt dus beide - aan de Caribische Zee witte stranden met koraalriffen voor de kust en in de lagune een ideaal watersportgebied.

Er zijn talloze hotels aan de zeezijde, direct aan het ca. 20 km lange, zacht glooiende zandstrand.

Foto: zittende bronzen figuur van een mexicaanse man

¡Viva México!

Een verscheidenheid van restaurants gespecialiseerd in zeevruchten, onder andere, exclusieve winkels in Amerikaans aandoende winkelcentra, ideale watersportmogelijkheden in de lagune en in zee, alsmede amusement in talrijke bars en discotheken hebben Cancún ook voor Duitse toeristen tot een van de populairste badplaatsen gemaakt.

Playa del Carmen ligt op slechts ongeveer 1 uur van Cancún. Het stadje biedt restaurants, bars en enkele disco's, maar ook prachtige lange zandstranden, een heldere turquoise zee en een avontuurlijk koraalrif. Van hieruit zijn er ideale verbindingen naar het eiland Cozumel en naar de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het schiereiland Yucatan.

Inreisvoorwaarden

Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers hebben voor binnenkomst in Mexico een geldig paspoort nodig dat nog ten minste zes maanden geldig is na de datum van vertrek.

Bovendien krijgt u in het vliegtuig een toeristenkaart. Deze kaart moet u invullen met uw persoonlijke gegevens. Bij binnenkomst wordt deze kaart afgestempeld en geeft een verblijfsduur van 30 of 90 dagen.

U moet de kaart inleveren wanneer u het land verlaat. Daarom raden wij u aan deze kaart goed te bewaren en eventueel een kopie te maken. Een verlenging van het verblijf in Mexico kan tot maximaal 180 dagen worden aangevraagd. Voor een langer verblijf dient u contact op te nemen met de Mexicaanse ambassade.

Let op, de gewijzigde toegangsvoorschriften tijdens de Corona Pandemie. Alle informatie hierover ontvangt u van ons per telefoon en schriftelijk bij de reservering. U kunt ook informatie vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Visum

Een visum is over het algemeen vereist, behalve voor degenen die in het bezit zijn van een toeristenkaart of een ander document dat een visum vervangt. Onderdanen van de volgende landen hebben een inreisvergunning nodig die is afgegeven door het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken:

Afghanistan, Albanië, Algerije, Angola, Bahrein, Bangladesh, Bosnië-Herzegovina, China (PR), Egypte, Estland, Grenada, GOS, Haïti, India, Irak, Iran, Cambodja, Colombia, Congo (Dem. Rep.), Kroatië, Cuba, Letland, Libanon, Liberia, Libië, Litouwen, Jemen, Macedonië (Voormalige Joegoslavische Republiek), Mongolië, Nigeria, Oman, Pakistan, Saoedi-Arabië, Somalië, Sri Lanka, Soedan, Syrië, Marokko, Taiwan (China), Tunesië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en Vietnam, alsmede houders van door de Palestijnse autoriteiten afgegeven paspoorten.

Houdt u er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het voldoen aan de paspoort- en visumvereisten in uw land van bestemming. Als u een pakketreis boekt, ontvangt u alle nodige informatie vóór uw voorafgaand aan uw boeking per e-mail naar u verzonden.

Beste tijd om te reizen

De beste tijd om naar Riviera Maya, Mexico te reizen is tussen december en juni. Gedurende deze tijd valt er minder regen en zijn de temperaturen aangenaam warm. Tijdens het orkaanseizoen van juni tot eind november zijn de temperaturen hoger, maar valt er ook meer regen. Vaak is het 's morgens bewolkt voordat 's middags de zon tevoorschijn komt, 's middags of 's avonds valt er vaak een regenbui. Het komt vaak tot een regenbui. Er zijn meerdere regendagen te verwachten. Verder is er kans op een orkaan.

Orkaanseizoen

Hurricanes zijn stormen die vooral in warme wateren voorkomen (meer dan 27 graden watertemperatuur). Orkanen worden onderverdeeld in 5 verschillende categorieën. Men spreekt van een orkaan nummer 1 vanaf windsnelheden van 120 km/h, een orkaan van sterkte 5 heeft windsnelheden van meer dan 250 km/h. De kustbewoners en de hotels in Yucatan zijn zeer goed voorbereid op dit soort noodsituaties. Volg in dit geval de instructies van het hotelmanagement op. Let bij het plannen van uw reis op het orkaanseizoen. In Mexico loopt het orkaanseizoen van juni tot eind november.

Weersgegevens

Maand
Icon: maximale temperatuur
Icon: minimale temperatuur
Icon: Temperatuur van het water
Icon: Zonuren
Icon: Regenachtige dagen
Januari29,2 °C17,5 °C25 °C6,54
Februari30,4 °C17,8 °C25 °C7,54
Maart33,2 °C19,6 °C25 °C7,83
April35,2 °C21,0 °C26 °C8,53
Mai36,2 °C22,6 °C27 °C8,86
Juni34,8 °C23,1 °C28 °C7,711
Juli34,0 °C22,7 °C28 °C7,915
Augustus33,9 °C22,8 °C29 °C8,015
September33,0 °C22,5 °C28 °C7,016
Oktober31,6 °C21,0 °C27 °C7.09
November30,4 °C19,3 °C27 °C7,26
December29,5 °C17,8 °C26 °C7,05
Foto: mexicaanse bankbiljetten

Munteenheid

De munteenheid in Mexico is de Mexicaanse peso. Het meenemen van kleine dollarbiljetten (1, 5 en 10 USD) is aan te raden. Biljetten van 100 USD kunt u beter niet meenemen, omdat er vaak problemen zijn met het wisselen ervan.

Bij geldautomaten kunt u contant geld opnemen met uw Visa-kaart. Traveler's cheques van American Express in Amerikaanse dollars zijn gebruikelijk en gemakkelijk te wisselen (er kunnen kosten aan verbonden zijn). Traveler's cheques in andere valuta's dan dollars zijn ook ongeschikt.

Er zijn verschillende kantoren die ook zonder problemen euro's of USD wisselen. Voor huurauto's zijn creditcards absoluut noodzakelijk; Visa, American Express en Mastercard worden in bijna alle winkels geaccepteerd. Indien mogelijk moet u een bezoek aan de banken vermijden. Om geld te wisselen kunt u gebruik maken van de wisselkantoren van Cambio. Deze zijn alleen beschikbaar in de toeristische gebieden of grotere steden.

Geld overmaken van of naar Nederland moet ook worden vermeden indien mogelijk vanwege de hoge bankkosten. Sommige hotels hebben een geldautomaat in de lobby, let op de omrekeningskoersen. Controleer in het algemeen de geldautomaten buiten de hotels op geknoei. Geef uw creditcards nooit uit handen en doe alle betalingen alleen in uw aanwezigheid.

Foto: Mosquito

Gezondheid

Vaccinaties zijn een persoonlijke keuze. Hepatitis-A vaccinatie wordt aanbevolen voor overal ter wereld; gele koorts vaccinatie of malaria profylaxe moet worden afgewogen. Malaria komt voor in Mexico. De minder gevaarlijke vorm, Plasmodium vivax, komt het hele jaar door voor in landelijke gebieden die zelden door toeristen worden bezocht. Er is een risico op malaria in Quintana Roo. Malariaprofylaxe betekent echter een aanzienlijke belasting voor het lichaam.

Deze middelen kunnen zonder gevaar voor de gezondheid slechts tijdelijk worden ingenomen, deels zijn malariatabletten omstreden vanwege hun bijwerkingen en absoluut af te raden voor zwangere vrouwen. Raadpleeg een tropenarts (Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde) voor advies. Een geldkoortsvaccinatie is alleen nodig als ze binnenkomen uit een met gele koorts bedreigd land. Een choleravaccinatiebewijs is geen vereiste voor binnenkomst, maar het risico op besmetting bestaat. Buiktyfus komt wel voor, poliomyelitis niet. Door muggen overgebrachte knokkelkoorts en leishmaniasis komen in het hele land voor.

Hondsdolheid komt voor. Als u gebeten wordt, zoek dan zo snel mogelijk medische hulp. HIV/AIDS is wijdverspreid en een groot gevaar voor iedereen die het risico loopt besmet te raken: Seksueel contact, onreine spuiten of naalden, en bloedtransfusies kunnen een aanzienlijk gezondheidsrisico vormen. In de meeste hotels is flessenwater of gesteriliseerd water uit de drinkkranen verkrijgbaar. Als dit niet het geval is, moet het water worden gekookt of op andere wijze gesteriliseerd voordat het wordt gebruikt om te drinken, tanden te poetsen en ijsblokjes te maken.

Vlees- of visgerechten moeten alleen goed doorbakken worden gegeten en warm worden opgediend. Hepatitis A, B en E komen voor. Wij raden u aan een reisverzekering voor Mexico af te sluiten, neem hiervoor contact met ons op. Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Mexico. Als u uit een land komt waar gele koorts voorkomt, moet u een gele koorts vaccinatie hebben

Korte info

 • Locatie

  Mexico grenst in het noorden aan de VS. In het zuiden door Belize en Guatemala. Het westen en oosten van het land wordt begrensd door de Grote Oceaan in het westen en de Golf van Mexico in het oosten.

 • Regeringsvorm

  Democratische federale presidentiële republiek

 • Godsdienst

  93% van de Mexicanen is katholiek. Mexico is het land met de meeste katholieken, naast Brazilië

 • Hoofdstad

  Mexico - Stad

 • Taal

  De officiële taal in Mexico is Spaans (Castellano). In bijna alle hotels in de toeristische centra wordt ook Engels gesproken. Met een paar brokjes Spaans open je de deur voor vreemden.

 • Bevolking

  ongeveer 130 miljoen inwoners

 • Tijdsverschil

  MEZ -6, tijdens zomertijd -7 uur.

 • Voedingsspanning

  110 volt (adapter nodig), soms 220 volt

 • Gemiddelde vluchttijden

  Londen - Cancún: 10 uur. 30 min.

 • Veiligheid

  Touren door Yucatán is mogelijk zonder grote risico's. De criminaliteit in Yucatan (Mexico) is relatief laag in vergelijking met de rest van het land. Zorg goed voor uw waardevolle spullen. Het is het beste om waardevolle spullen in een kluis achter te laten. Gebruik alleen moderne kluizen met combinatiesloten. Laat anders uw spullen achter in de hotelkluis (tegen betaling van een bon). Oplichters zijn wijdverspreid, en hier geldt de regel: zo dom als het maar kan komen, mag u niet denken. Als u tankt, zorg dan dat de meter op nul staat. Indien mogelijk, altijd zelf tanken. Als u voor een vast bedrag tankt, zorg er dan voor dat het voor dat bedrag is. Wissel geld alleen in cambios of banken, niet op straat. Houd u aan de verkeersregels (snelheid). Vermijd 's nachts te reizen. In geval van nood zal de toeristenpolitie 01800/903 92 00 u helpen.

 • Douaneregels voor binnenkomst in Mexico


  400 sigaretten of 50 sigaren of 250 gram pijptabak, tabak en alcohol mogen alleen worden meegenomen door personen ouder dan 18 jaar. 3 liter sterke drank of wijn, parfum voor persoonlijk gebruik. 1 camera of videocamera. De uitvoer van archeologische voorwerpen is ten strengste verboden.

 • Nuttige links voor reizen naar Mexico


  Ministerie van Buitenlandse Zaken


  Informatie over het coronavirus voor reizigers

 • Identificatie van risicofactoren bij reizigers

  Vragenlijst (Vereist voor toegang).