image description
MaledivenMaldives travel information
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 19:00

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Image: Main island Hulhumalé with the capital MaléMain island Hulhumalé with the capital Malé
Een tropisch paradijs voor duikers, snorkelaars en strandliefhebbers

De Malediven is een eilandnatie in de Indische Oceaan

De Malediven liggen ten zuidwesten van India en Sri Lanka en staan bekend om hun witte zandstranden, turquoise lagunes en rijke zeeleven met koraalriffen en een verscheidenheid aan vissoorten. Voor duikers, snorkelaars, strandliefhebbers en honeymooners zijn de Malediven een van de populairste bestemmingen.

Afbeelding: Maldives digital art paintingMaldives digital art painting

Malediven, Wetenswaardigheden

De officiële taal op de Malediven is Dhivehi, maar Engels wordt ook veel gesproken. In sommige resorts spreekt het personeel ook andere talen zoals Duits, Italiaans, Frans en Russisch. De economie van de Malediven is sterk afhankelijk van het toerisme, dat een groot deel van het BBP uitmaakt.

Het klimaat op de Malediven is tropisch, met het hele jaar door hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. De beste reistijd is van december tot april, wanneer het weer droog is en de temperaturen iets koeler.

De Malediven zijn een islamitisch land en van bezoekers wordt verwacht dat ze de lokale cultuur en gebruiken respecteren, vooral bij het bezoeken van religieuze gebouwen. Alcohol is verboden op de meeste bewoonde eilanden waar zich guesthouses bevinden, maar is verkrijgbaar op alle resorteilanden.

Afbeelding: Tropisch eiland met water en strandbungalowEen tropisch eiland met water en strandbungalow

Malediven, geen vakantie buiten de deur

De Malediven is een eigen kosmos met eigen regels, die niet altijd gemakkelijk te begrijpen zijn. De prijsberekening is ingewikkeld omdat veel factoren een rol spelen, zoals de leeftijd van de kinderen. All-inclusive is niet de all-inclusive die we kennen uit het Caribisch gebied. Veel hangt af van het tijdstip van de dag en de diensten die in de respectieve restaurants en bars worden aangeboden. Ook de drankjes zijn niet altijd bij de prijs inbegrepen. Daarom is overleg of een nauwkeurige beschrijving van de lijn erg belangrijk.

Als u denkt dat u uw transfer van de luchthaven van Malé naar het resort zelf kunt organiseren, zoals u gewend bent van andere bestemmingen in deze wereld, want gemist. Alleen het resort of een operator via wie u heeft geboekt, kan uw transfer organiseren en laten doen door het resort. Zorg er altijd voor dat de transfer naar het resort al inbegrepen is.

Inreisvereisten

Voor toegang tot de Malediven hebben Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers een geldig paspoort nodig, dat nog minstens een maand geldig is na de datum van vertrek.

Bij binnenkomst op de Malediven worden toeristenvisa voor maximaal 30 dagen afgegeven. Er zijn zware boetes en inreisverboden als de visumperiode van 30 dagen zonder goedgekeurde verlenging wordt overschreden. Meer informatie vindt u ook op de pagina Buitenlandse Zaken.

Alle internationale reizigers moeten binnen 96 uur voor aankomst of vertrek het formulier Reizigersverklaring invullen. Voor de Traveller Declaration heeft u een foto van uzelf en een kopie van uw paspoort nodig. U dient uw Traveller Declaration online in op de website IMUGA.

Visum

Toegang is toegestaan voor maximaal 30 dagen. De bezoeker heeft geen recht op deze verblijfsduur; het is aan het oordeel van de Maldivische Immigratiedienst om een willekeurig aantal dagen tot een maximum van 30 dagen goed te keuren. In het paspoort wordt de duur van het goedgekeurde verblijf vermeld.

Bezoekers wordt aangeraden de aantekening in hun paspoort te controleren en te noteren hoeveel dagen zij op de Malediven mogen verblijven. Bezoekers die de Malediven als toerist binnenkomen, mogen tijdens hun verblijf op de Malediven geen zaken doen, werken, een beroep uitoefenen of betaald werk verrichten.

Alle reizigers worden er ook op gewezen dat een langer verblijf op de Malediven dan het aantal in het visum vermelde dagen strafbaar is. Het visum wordt direct bij binnenkomst in het land afgegeven.

Beste reistijd

De Malediven liggen op de evenaar en kennen twee verschillende seizoenen waarin de temperaturen nauwelijks schommelen. De onvergelijkbare eiland flair met het hele jaar door gemiddelde temperaturen tussen 29 en 32 graden Celsius waarderen veel Malediven vakantiegangers. Toch kent het eilandparadijs een hoog- en laagseizoen.

Noordoostelijke moesson

Begeleid door de noordoostmoesson duurt het droge seizoen van november tot april. De noordoostmoesson is milder, droger en iets koeler dan de zuidwestmoesson. De maximumtemperaturen liggen het hele jaar door boven de 30 °C en de nachttemperaturen komen zelden onder de 25 °C. De zeebries is overdag licht verkoelend en de nachten kunnen vochtig zijn.

Noordoost moesson van november tot april
Droog en zonnig van januari tot april
Winderig en regenachtig van juni tot juli

Zuidwestelijke moesson

Het regenseizoen, dat wordt bepaald door de zuidwestelijke moesson, duurt gewoonlijk van half mei tot eind oktober. De gemiddelde regenval varieert van 1786 mm/jaar in het noorden, 2277 mm/jaar in het zuiden en 1924 mm/jaar in de centrale delen van het land.

Met gemiddeld 7,5 uur zon per dag zijn de Malediven door hun ligging het hele jaar door zonnig. In het binnenland schijnt de zon iets vaker dan in het zuiden. Overdag is het erg warm op de eilanden. De gemiddelde temperatuur is 30,5 graden Celsius, hoewel een aangenaam zeebriesje vaak voor verkoeling zorgt. In de avonduren ligt de gemiddelde temperatuur rond de 23 graden Celsius. De laagste temperatuur ooit gemeten op de Malediven was 17,2 °C. De hoogste temperatuur was 36,8 °C.

Zuidwestmoesson van mei tot oktober
Grote kans op regen van juni - juli
Goede windcondities voor surfers van mei tot oktober

Transportproblemen kunnen vaker voorkomen in het laagseizoen van april tot oktober. De Malediven zijn kleine eilanden midden in de oceaan en de weersomstandigheden op zee kunnen van het ene op het andere moment veranderen, afhankelijk van het weer.

Als het ene moment de zon schijnt, kan het het volgende moment stormen en is de zee onrustig met hoge golven. Bij dit weer is het opstijgen en landen met een watervliegtuig niet mogelijk en zijn transfers per speedboot vaak ook niet mogelijk. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het plannen van uw vakantie.

Weersgegevens

Maand
Icon: maximale temperatuur
Icon: minimale temperatuur
Icon: Temperatuur van het water
Icon: Zonuren
Icon: Regenachtige dagen
Janvier30°C25°C27°C85
Février30°C26°C27°C94
Maart32°C27°C29°C96
Avril32 °C27 °C29 °C88
mei31 °C26 °C29 °C814
Juin30 °C26 °C28 °C713
Juillet30°C26°C28°C712
Août29°C26°C27°C713
September30°C25°C27°C716
Octobre30 °C25 °C28 °C815
november30 °C25 °C28 °C813
December29°C24°C28°C813
Afbeelding: De vlag van de Malediven

Munteenheid

De Rufiyaa, de nationale munt van de Malediven.
1 Maldivische Rufiyaa (MRF) is gelijk aan 100 Laari. In- en uitvoer van de nationale valuta is niet toegestaan. Er zijn geen deviezenbeperkingen.

De Amerikaanse dollar wordt overal geaccepteerd en hotelrekeningen luiden in Amerikaanse dollars. Hotels accepteren vaak ook €, GBP en CHF, maar daarvoor kunnen hoge wisselkosten in rekening worden gebracht. Wij raden over het algemeen betaling in Amerikaanse dollars aan.

1 Rufiyaa = 0,060 € en 1 € = 16,58 Rufiyaa en 1 USD = 15,40 Rufiyaa. De wisselkoers is gekoppeld aan deze waarden. (vanaf maart 2023)

Image: Aisiatic tiger mosquitoAsiatic tiger mosquito

Gezondheid

Voor reizigers uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk geldt geen vaccinatieplicht om de Malediven binnen te komen. De standaardvaccinaties voor kinderen en volwassenen worden aanbevolen (zie RKI). Een geldige gele koorts vaccinatie moet worden aangetoond door reizigers uit gele koorts risico landen. De huisarts moet altijd worden geraadpleegd voor vaccinatievragen.

De invoer van medicijnen wordt streng gecontroleerd, bij het meenemen van medicijnen op recept moet een doktersverklaring worden overlegd. Het certificaat moet in het Engels zijn geschreven en de duur en de dosering van de inname bevestigen en moet op verzoek worden getoond. Bekende vrij verkrijgbare medicijnen, zoals tabletten tegen hoofdpijn of diarree, vormen daarentegen geen probleem. Vervoer nooit losse tabletten, maar altijd verpakt, bij voorkeur in de originele verpakking.

Op de resort-eilanden is een arts of doktersassistent aanwezig. Als deze niet ter plaatse zijn, kunnen ze op korte termijn telefonisch worden aangevraagd. Sommige eilanden hebben zelfs een kleine kliniek. Kuramathi is zo'n eiland, het heeft een medische kliniek met een drukkamer voor de behandeling van duikongevallen. De kliniek wordt ook gebruikt door de plaatselijke bevolking. Bandos heeft ook een kliniek met een decompressiekamer.

Daarnaast zijn er op sommige eilanden nog zogenaamde gezondheidscentra. Deze zijn echter meestal bemand met slechts één verpleegster. Met het ADK Hospital en het Indira Gandhi Memorial Hospital zijn er twee ziekenhuizen in Male. Let op: De behandeling is betalend en moet direct worden betaald.

U kunt ook meer informatie vinden, bijvoorbeeld op de pagina van het Tropisch Instituut.

Korte info

 • Naam

  Malediven

 • Locatie

  De Maldiven liggen in het hart van de Indische Oceaan, ongeveer 428 km ten zuidwesten van India in Azië. De Maldiven bestaan uit meer dan 1.190 eilanden. Ze beslaan een noord-zuid strook van 870 km en een west-oost strook van ongeveer 125 km. Slechts ongeveer 200 eilanden zijn bewoond. De totale landoppervlakte bedraagt slechts 298 km². India en Sri Lanka zijn de dichtstbijzijnde buurlanden.

 • Regeringsvorm

  Presidentiële Republiek

 • Godsdienst

  De enige religie is de islam met soennitische oriëntatie

 • Kapitaal

  Malé

 • Taal

  Dhivehi (Engels wordt veel gesproken)

 • Bevolking

  Ongeveer 564.982 inwoners

 • Tijdsverschil

  UTC +5 / + 3 uur (CEST) (wintertijd +4 uur (CET)

 • Stroomspanning

  240 V / 50 Hz, driepins stekker (Engels). Een reisstekker wordt aanbevolen, sommige hotels bieden er een aan.

 • Veiligheid

  Terroristische aanslagen kunnen niet worden uitgesloten op de Malediven. In 2017 werden in Male verscheidene personen gearresteerd die ervan verdacht werden een terroristische aanslag te plannen. In 2020 werden verschillende mensen gearresteerd in verband met mesaanvallen op buitenlanders in Hulhumalé. De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd opgeëist door een radicale groepering. Als gevolg daarvan werden de veiligheidstroepen op drukke locaties zoals internationale luchthavens versterkt.

 • Douanevoorschriften voor toegang tot de Malediven

  De invoer van pornografisch materiaal (of zelfs gewoon erotisch materiaal = licht geklede personen) en alcohol is niet toegestaan en wordt bij binnenkomst in beslag genomen en pas bij vertrek weer overhandigd (als dat al gebeurt). Sinds kort is er een tendens om deze voorwerpen helemaal niet meer af te geven, maar onmiddellijk te vernietigen.

  Invoer en bezit van verdovende middelen is strafbaar. Buitenlanders kunnen bovendien worden veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.