image description
JamaicaReisinformatie
 
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 19:00

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Jamaica Ocho Rios
Voel het ritme van Jamaica

Een caleidoscoop van klanken en kleuren

De afstand tussen oost en west op het eiland is 235 km en tussen noord en zuid ligt tussen 35 en 82 km. Jamaica ligt op de top van een onderzees gebergte, het is het op twee na grootste van de West-Indische eilanden en wordt gekenmerkt door prachtige deels mystieke berglandschappen. De mooiste stranden liggen aan de noord- en westkust. De tropische en subtropische vegetatie is dicht en weelderig, de hoogste berg is Blue Mountain Peak op 2.256 meter.

Haven van Ocho Rios

Jamaica, het land van bos en water

Het aantal inwoners bedraagt ongeveer 2,9 miljoen. Iets meer dan 1 miljoen wonen in de hoofdstad Kingston, het bruisende centrum van Jamaica in het zuidoosten van het eiland. De bekendste bestemmingen liggen echter aan de noord- en westkust, zoals Ocho Rios, Runaway Bay, Montego Bay en Negril. De meeste inwoners zijn christen. Er zijn ook kleine gemeenschappen van joden, hindoes, moslims en bahaïsten.

Toen Columbus aan land kwam, woonden er al indianen op het eiland. De naam Jamaica betekent "land van bos en water" in de taal van de Tainos. Columbus bereikte Jamaica op 5 mei 1494 tijdens zijn tweede reis. De grote ontdekkingsreiziger ging eerst aan land in Discovery Bay bij Ocho Rios.

In 1509 stichtten de Spanjaarden de eerste stad op Jamaica aan de noordkust. In 1538 stichtten zij Spanish Town aan de zuidkust, dat de hoofdstad van het eiland werd.

Negril strand

Dromerige stranden, puur Caribisch gevoel, dat is Jamaica.

Jamaica werd een Engelse kolonie in 1655 toen de Engelsen het veroverden op de Spanjaarden. De Engelsen bouwden het eiland om tot één grote suikerplantage. Om suikerriet te verbouwen, haalden de Engelsen meer slaven uit Afrika. Toen de Engelsen Jamaica veroverden, vluchtten de Spanjaarden naar de omliggende eilanden. Hun slaven ontsnapten en trokken zich terug in de bergen, waar ze onafhankelijke groepen vormden die Marrons werden genoemd.

Afstammelingen van deze marrons wonen nog steeds in de stad Trelawny, in het heuvelachtige Cockpit Country in West-Jamaica, en in Moore Town, in de heuvels van Portland in Oost-Jamaica. Jamaica telt ongeveer 3.000 verschillende soorten planten, struiken en bomen, waarvan er ongeveer 800 alleen hier voorkomen. Toen Jamaica werd ontdekt, was het bedekt met enorme bossen. Inheemse planten in die tijd waren ananas, suikerappel en guave. Bijna al het fruit dat nu in Jamaica groeit, is na die tijd ingevoerd.

De hennepplant waaruit marihuana wordt geproduceerd, wordt ook ingevoerd. Het is illegaal om het te consumeren. Sinds april 2015 wordt het bezit van twee ons cannabis niet langer vervolgd. Het bezit van grotere hoeveelheden, evenals de handel in en het gebruik van drugs (waaronder cannabisproducten) worden zwaar bestraft. Waarschijnlijk het meest bijzondere dier op Jamaica is de West-Indische lamantijn, een soort zeekoe die vooral voorkomt aan de zuidkust van het eiland. Er zijn ook barracuda's, chirurgvissen, engelvissen, papegaaivissen, roggen, snoeken, tonijnen, hamerhaaien, tijgerhaaien en doornhaaien. Veel voorkomend koraal in de wateren rond Jamaica is het vuurkoraal. Geniet overdag van de zon en lig op het strand, dompel u 's avonds onder in het nachtleven en laat u meeslepen door de reggae- en calypsomuziek. Voor veel mensen beantwoordt Jamaica aan het ideaalbeeld van de Caribische vakantiedroom. Jamaica heeft meer te bieden dan alleen zon en dansen, Jamaica is het lifestyle-eiland bij uitstek. Nergens anders ter wereld zijn er zoveel hotels alleen voor stellen. Bovendien is Jamaica zeer populair als exotische huwelijksbestemming.

Op de Ambachtsmarkten vindt u artikelen van hout en stro, kralen, borduurwerk en handwerk. Goud, zilver, porselein en elektrische artikelen worden verkocht in in-bond (belastingvrije) winkels. Kleding, rum, alcohol, parfum, Blue Mountains koffie en sigaretten zijn ook verkrijgbaar. Ongeveer 4 km ten westen van Ocho Rios liggen de Dunn's River Falls. Deze watervallen hebben een hoogte van 180 meter. Het water stroomt over verschillende plateaus de zee in. U kunt deze watervallen met een gids beklimmen. Rick's Café bij Negril, is de "sunset spot" van Jamaica. Terwijl u geniet van een indrukwekkend uitzicht op de zonsondergang vanaf het terras, geniet u van eten, drinken en live reggae muziek. Rose Hall Great House en Greenwood Great House, in de buurt van Montego Bay, zijn plantage landhuizen ingericht als musea. Vlakbij Montego Bay ligt het Montego Bay Marine Park, Jamaica's eerste nationale onderwaterpark.

Jamaica is ideaal voor bruiloften. Het proces is probleemloos. Veel hotels hebben speciale aanbiedingen voor honeymooners. Zie ons verslag Trouwen in het Caribisch gebied op onze website.

In Jamaica wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Onervaren bestuurders kunnen zich beter van het rijden onthouden. De verkeerssituatie voldoet niet aan de Europese normen. Fooi geven versnelt de zaken en maakt het gemakkelijker. Je kunt het leuk vinden of niet, maar het is vaak vervelend, Vervelend omdat er ook om fooien wordt gevraagd waar dat niet absoluut noodzakelijk is. In veel all inclusive resorts (bijv. Hedonism 2) zijn fooien niet toegestaan. Anders zijn fooien van 1-2 US $ gepast voor kleine diensten.

Inreisbepalingen

Voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen is een Duits paspoort voldoende om Jamaica binnen te komen, dat nog 6 maanden geldig moet zijn na het voorgenomen verblijf. Een visum is in dit geval niet nodig. Bij binnenkomst op de luchthaven wordt soms gecontroleerd of men over voldoende financiële middelen en een retourticket beschikt. Als u Jamaica via de VS binnenkomt, gelden de inreisvoorschriften van de VS.

Let op, de gewijzigde inreisvoorschriften tijdens de Corona Pandemie. Wij zullen u telefonisch en schriftelijk van alle relevante informatie voorzien wanneer u uw boeking maakt. U kunt ook informatie vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Visum

Inwoners van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk hebben geen visum nodig om Jamaica binnen te komen. Voor een verblijf van maximaal 90 dagen is uw paspoort voldoende voor binnenkomst en moet nog 6 maanden geldig zijn na de datum van vertrek. Houdt u er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het naleven van de paspoort- en visumvoorschriften in uw land van bestemming.

Reizigers die niet in het bezit zijn van een Duits, Zwitsers of Oostenrijks paspoort kunnen op de volgende pagina zien welke inreisvereisten er in Jamaica gelden: General Immigration

Het weer

Er is geen winter op Jamaica. Kijk uit voor orkaanseizoenen van ongeveer eind juni tot november. De gemiddelde temperatuur langs de kust ligt tussen 27 en 32 graden Celsius. Overdag waait er een koel briesje vanaf zee, s Nachts koelt het af door de wind die uit de bergen komt. De koelste maanden zijn januari en februari. De regenachtigste maanden zijn mei tot oktober. Lichte regenkleding is handig tijdens deze maanden. Het hoogseizoen is tussen half november en eind april. Lichte katoenen kleding is het meest comfortabel. Vrijetijdskleding is aan de orde van de dag in het hotel. Er zijn echter restaurants en nachtclubs waar een pak met stropdas vereist is.

Hurricane seizoen

Hurricanes zijn stormen die vooral in warme wateren voorkomen (meer dan 27 graden watertemperatuur). Orkanen worden onderverdeeld in 5 verschillende categorieën. Orkaan nummer 1 wordt gedefinieerd als windsnelheden van 120 km/u of meer. De kusten van Yucatan zijn zeer goed voorbereid op dit soort noodsituaties. In dit geval moet u de instructies van de hotelleiding opvolgen. Let bij het plannen van uw reis op het orkaanseizoen. Jamaica is in het orkaanseizoen van juni tot november.

Weersgegevens

Monat
Icon: maximale temperatuur
Icon: minimale temperatuur
Icon: Temperatuur van het water
Icon: Zonuren
Icon: Regenachtige dagen
Januari29,6 °C21,7 °C25 °C9,04
Februari30,0 °C21,3 °C25 °C9,04
Maart30,3 °C21,8 °C25 °C9,03
April31,2 °C22,7 °C26 °C8,04
Mai31,9 °C23,5 °C27 °C7,06
Juni32,8 °C24,1 °C28 °C8,06
Juli33,0 °C24,2 °C28 °C9,07
Augustus33,1 °C24,3 °C29 °C8,07
September32,5 °C24,3 °C28 °C7,09
Oktober32,0 °C23,4 °C27 °C7.07
November31,1 °C23,3 °C27 °C8,07
December30,1 °C22,6 °C26 °C8,03
afbeelding: een klant betaalt met creditcard

Munteenheid

Jamaicaanse dollars maar ook US dollars worden geaccepteerd, travellers cheques zijn onze aanbeveling.

Geld en travellers cheques kunnen in een aantal hotels en bij banken worden gewisseld.

Geld opnemen is mogelijk met een creditcard bij een geldautomaat. (Let op veiligheid) In Jamaica kunt u met uw creditcard geld opnemen bij de National Commercial Bank en er zijn diverse geldautomaten op de luchthaven van Montego Bay. Betalen met creditcards is mogelijk in de grotere winkels en de meeste hotels. Kleine biljetten met US dollar biljetten van 1, 5 en 10 USD zijn het beste.

afbeelding: voorbeeld afbeelding voor gezondheid

Gezondheid

Hoewel malaria eigenlijk niet voorkomt op Jamaica, is het de laatste jaren toch steeds weer opgedoken. Draag daarom lange kleding en bescherm uzelf met muggenspray, vooral 's nachts. Raadpleeg voor een langer verblijf uw arts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde. De dengue mug komt ook voor, vooral in vervuilde gebieden met afvalwater.

HIV is wijdverspreid in Jamaica, bescherm jezelf met condooms, vooral met toevallige kennissen. Zie voor meer informatie de pagina van de Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde.

Korte info

 • Locatie

  Jamaica ligt ongeveer 145 km ten zuiden van Cuba. De afstand tussen oost en west is 235 km en tussen noord en zuid tussen 35 en 82 km. Jamaica is de top van een onderzeese bergketen, het is de op twee na grootste van de West Indies. De mooiste stranden bevinden zich aan de noord- en westkust.

 • Regeringsvorm

  Parlementaire monarchie

 • Godsdienst

  De meeste inwoners zijn christen. Daarnaast zijn er kleine gemeenschappen van joden, hindoes, moslims en bahaïsten.

 • Hoofdstad

  Kingston

 • Taal

  De officiële taal in Jamaica is Engels, maar het grootste deel van de bevolking spreekt Creools, een mengsel van Engels, Frans, Spaans en verschillende Afrikaanse talen.

 • Inwoners

  Er wonen ongeveer 2,9 miljoen mensen, iets meer dan 1 miljoen in Kingston.

 • Tijdsverschil

  MEZ - 6 , tijdens zomertijd - 7 uur.

 • Stroomspanning

  110 volt (adapter nodig), soms 220 volt ( nog steeds adapter nodig )

 • Veiligheid

  De criminaliteit in Jamaica is relatief hoog, vooral in de hoofdstad Kingston, maar ook in de stadswijken van de toeristische centra Montego Bay, Negril en Ocho Rios. Wij raden u aan uw hotel 's nachts niet te verlaten. De remmingsdrempel voor criminaliteit is relatief laag. Het is niet ongewoon dat er diefstallen of gewapende overvallen plaatsvinden. De bereidheid om wapens van welke aard dan ook te gebruiken is zeer groot. Vooral bij drugsdeals van welke aard dan ook, is de bereidheid tot beroving of aanranding vrijwel zeer groot. Toeristen zijn vaak het slachtoffer. Er zijn gevallen bekend waarin drugsdealers en politieagenten samen vallen zetten voor naïeve toeristen.

 • Douanevoorschriften voor binnenkomst in Jamaica


  1 liter alcoholische drank en 200 sigaretten of 50 sigaren kunnen belastingvrij worden ingevoerd; de artikelen moeten echter wel worden aangegeven.

 • Drugsgebruik

  Het bezit van twee ons cannabis is niet langer een strafbaar feit. Volg het veiligheidsadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wees u bewust van het strikte rookverbod op Jamaica.

 • Bruikbare links voor reizen naar Jamaica


  Ministerie van Buitenlandse Zaken


  Informatie over het coronavirus voor reizigers

 • Reisvergunning voor toegang tot Jamaica

  Online registratie (Vereist voor toegang).