image description
FuerteventuraReisinformatie Canarische Eilanden, Spanje
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 19:00

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Beeld: Corralejo beach Beach Corralejo
Stranden voor iedereen

Meer dan 55 km zandstranden op Fuerteventura

Fuerteventura is het hele jaar door een bestemming voor elke vakantieganger die op zoek is naar zon, strand en helder water. Naturisten, fietsers, wandelaars, duikers, natuurliefhebbers, watersporters en zonaanbidders vinden hier hun paradijs op aarde.

Playa del Viejo FuerteventuraPlaya del Viejo, Fuerteventura

Het hele jaar door warm en altijd een verkoelende wind

Het idiosyncratische landschap op Fuerteventura, waarvan de oorsprong in de vulkanische activiteit van het verleden ligt, kenmerkt de buitenkant van het eiland, vooral het noorden. In het noordoosten en aan de oostkust liggen de zandduinen, die een indruk van woestijn geven. De biodiversiteit van flora en fauna is beperkt. Het klimaat op Fuerteventura is droog en warm bijna het hele jaar door, gevolgd door een constante wind uit het noorden.

Paradijselijke stranden, zonsondergangen en turquoise water van de Atlantische Oceaan en op de achtergrond pittoreske dorpjes op dit Canarische eiland vergeet je de tijd en de dagelijkse stress. Nudistenstranden, stranden voor gezinnen met kinderen en natuurstranden zijn de bestemming van vele badgasten. Dadelpalmen, Canarische palmen en de aloë vera plant geven een vleugje exotisme. Gemiddeld schijnt de zon hier op 300 dagen.

Beeld: Windmolen Fuerteventura windmolen Fuerteventura

Breed aanbod aan sport- en vrijetijdsactiviteiten

Fuerteventura is het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden met een totale oppervlakte van ongeveer 1.658 km². Het is verdeeld in de gemeenten La Oliva, Puerto del Rosario, Betancuria, Antigua, Tuineje en Pájara. Elke regio heeft zijn eigen bezienswaardigheden, of het nu gaat om unieke landschappen, bijzondere natuurreservaten, mystieke plaatsen, typische eilandgebouwen, traditionele handwerkbedrijven, vulkaankraters of het ruime aanbod aan vrijetijdsactiviteiten. Wandelen, paardrijden, fietsen, golfen en watersporten zoals windsurfen, kitesurfen, duiken en nog veel meer genieten grote populariteit.

Ontdek het duinlandschap van Corralejo met zijn kilometerslange zandduinen, indrukwekkende natuurreservaten zoals Vallebrón, het Malpais Grande lavalandschap, evenals het Betancuria natuurreservaat, dat zich uitstrekt over meerdere gemeenten. Een aanzienlijk aanbod van verschillende winkels, grote winkelcentra zorgen voor een uitgebreide shopping spree. De nabijheid van Fuerteventura tot Los Lobos en Lanzarote en de goede veerverbindingen nodigen u uit om de eilanden nader te verkennen.

Veiligheid

Fuerteventura wordt beschouwd als een veilige vakantiebestemming, gewelds- of vermogensdelicten zijn vrij zeldzaam. Zoals bij elk verblijf in het buitenland, vooral in toeristische centra, is het risico om beroofd te worden altijd aanwezig. Wees daarom waakzaam tegen de zogenaamde "oplichters" die u met allerlei afleidingsmanoeuvres en ludieke ensceneringen proberen uw geld afhandig te maken. Volg een paar belangrijke tips op: Laat uw waardevolle spullen in het hotel en maak tegen een kleine vergoeding gebruik van de hotelkluis. Een huurauto moet u altijd op slot doen en geen voorwerpen in de auto laten liggen.

Vooral aan de westkust moet je voorzichtig zijn met zwemmen! Er zijn gevaarlijke stromingen en sterke branding die dodelijke ongelukken kunnen veroorzaken. Veel stranden zijn niet bewaakt. U moet op de waarschuwingsborden letten. Vlaggen geven mogelijke gevaren aan (groen: alles in orde; geel: opgelet; rood: gevaar!; zwart: verboden te zwemmen!).

Weer

Met temperaturen die variëren van 13° C tot bijna 29° C, is Fuerteventura in elk jaargetijde een reis waard. In het zuiden van het eiland zit u aan de kant waar de wind op staat, terwijl u in het noorden uit de wind zit. In juli en augustus kun je een sterke wind verwachten en is het ideaal voor windsurfers. De watertemperatuur varieert van 17° C tot 22° C.

Het weer is meestal zonnig en droog, alleen in januari kan het wat harder of vaker regenen. Af en toe zijn er ook de zogenaamde "calima's", zandverstuivingen vanuit de Sahara die fijne zanddeeltjes de lucht in blazen. Tijdens een calima kan de thermometer oplopen tot meer dan 40° C. De passaatwind (wind die van oost naar west waait in de richting van de evenaar) waait bijna het hele jaar door over het eiland, maar het sterkst in de zomermaanden.

Weersgegevens

Monat
Icon: maximale temperatuur
Icon: minimale temperatuur
Icon: Temperatuur van het water
Icon: Zonuren
Icon: Regenachtige dagen
Januari20,4 °C13,4 °C18 °C6,63
Februari21,1 °C13,5 °C18 °C7,12
Maart22,5 °C14,2 °C17 °C7,22
April22,8 °C14,5 °C17 °C8,31
Mai24,0 °C15,8 °C18 °C9,11
Juni25,5 °C17,7 °C20 °C9,01
Juli27,8 °C19,6 °C20 °C9,11
Augustus28,9 °C20,4 °C21 °C8,81
September28,7 °C20,2 °C22 °C7,41
Oktober26,4 °C18,4 °C22 °C7.21
November21,3 °C16,5 °C20 °C6,74
December21,3 °C14,5 °C19 °C6,05
Afbeelding: symboolafbeelding banksymboolafbeelding

Munteenheid

De euro is de officiële munteenheid op Fuerteventura. Grotere winkels, autoverhuurbedrijven en diverse hotels accepteren betalingen met grote internationale creditcards.

Het banknetwerk is goed ontwikkeld. De openingstijden van de banken zijn doordeweeks van 9.00 tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

U kunt met uw EC-kaart of creditcard geld opnemen bij de vele geldautomaten (Telebanco). Voor opnames met een creditcard worden meestal hogere commissies in rekening gebracht.

De fooi in restaurants bedraagt 5 tot 10 procent van de rekening. Het is gebruikelijk om de fooi apart aan tafel te geven in plaats van het factuurbedrag naar boven af te ronden met de fooi. Hotelpersoneel en taxichauffeurs zijn ook blij met een kleine fooi.

Beeld: Symbolisch beeld GezondheidSymbolisch beeld

Gezondheid

Er is geen risico op bepaalde ziekten.
Drink water uit verzegelde flessen en vermijd het drinken van kraanwater. Onderschat het felle zonlicht niet en gebruik daarom zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Wees voorzichtig met zwemmen in zee en zwem niet te ver de zee in. De vlaggenborden van de reddingsstations geven de gevaarlijke gedeelten aan.

Vergeet niet uw Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) mee te nemen, of uw gewone verzekeringskaart, waarop op de achterkant "DE" moet staan, dan kunt u deze gebruiken als u in het buitenland behandeld moet worden. Zorgverzekeraars dekken echter meestal alleen de kosten van behandeling in openbare gezondheidsinstellingen (ziekenhuizen en artsen). Zoek daarom naar de aanduiding "Centro de Salud", waarmee de openbare instellingen worden aangeduid.

Speciale vaccinaties zijn niet nodig, maar het is wel aan te raden om Het is echter wel aan te raden om standaardvaccinaties zoals tetanus, hepatitis A en hepatitis B indien nodig op te frissen. Wij raden u aan een reisverzekering af te sluiten. Neem contact met ons op, wij adviseren u graag.

Korte info

 • Locatie

  Fuerteventura ligt in de Atlantische Oceaan, 100 km van het Afrikaanse vasteland. Buureilanden zijn Lanzarote in het noorden en Gran Canaria in het zuidwesten

 • Regeertype

  Fuerteventura is een van de autonome gebieden van Spanje, met een eigen eilandregering

 • Godsdienst

  Meer dan 99 procent van de bevolking behoort tot de rooms-katholieke kerk

 • Hoofdstad van het eiland

  Puerto del Rosario

 • Taal

  De officiële taal op Fuerteventura is Spaans. In de toeristische gebieden wordt ook vaak Duits en Engels gesproken en begrepen

 • Aantal inwoners

  ongeveer 122.629

 • Tijdverschuiving

  MEZ -1, tijdens zomertijd -1 uur

 • Stroomspanning

  220 volt, 50 Hz

 • Vluchtinformatie

  Amsterdam - Fuerteventura: ca. 4 uur en 35 minuten

Invoerreglement

Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers hebben een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort nodig om Fuerteventura binnen te komen. Burgers uit de EU kunnen voor onbeperkte tijd op het eiland verblijven.