CruisesDesire Cruises voor volwassen koppels van 21 jaar en ouder
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 19:00

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Desire Cruise Griekse Eilanden 2023

Een cruise naar het zuidoosten van Europa

Afbeelding: Een koppel op vakantie

De bestemming van deze reis is de oostelijke Middellandse Zee met een betoverende route naar de Griekse eilanden en een stop in Turkije, Kusadasi. Augustus wordt beschouwd als de beste tijd om in de Middellandse Zee te reizen met temperaturen van 25° tot 32° graden en niet minder dan 22° graden 's nachts. De zon schijnt tot 12 uur per dag en de kans op regen is klein.

Om ervoor te zorgen dat de gasten zich aan boord niet vervelen, is er voor de hele reisperiode een entertainmentprogramma samengesteld, bestaande uit animatie, wedstrijden, muziek, workshops, zwembadfeesten en thema-avonden met vermommingen. Begeleide excursies aan wal, een casino, een cabaret en een spa vullen de rest van de dag of avond. Verfrissing is te vinden in het clothing optional zwembad of de whirlpool en een sensueel avontuur in de couples playroom. Twee zonnedekken met ligstoelen zorgen voor een naadloze bruining.

De volgende diensten zijn inbegrepen in uw boeking

Afbeelding: Azamara Quest, Reisroute van de Desire Cruises Athene - Volos - Thessaloniki - Kavala - Kusadasi - Mykonos - Athene

7 dagen all-inclusive cruise!

26.08.2023 bis 02.09.2023, Athene, Griekenland

Ontdek de mediterrane wereld in het oostelijke Middellandse Zeegebied en combineer tradities met lokale ontmoetingen. Geselecteerde bestemmingen laten u onderdompelen in fascinerende culturen terwijl u geniet van ongeëvenaarde service in uw cruisehotel.

Image: Acropolis in Athens
Routebeschrijving·Dag 1

Athene, Griekenland

26.08.2023 · Check In · Vertrek 17.00 uur

Athene, de hoofdstad van Griekenland, is een van de meest Histroriaanse steden van Europa. Hier ontwikkelde zich geleidelijk de democratie zoals wij die nu kennen. Athene is ook een cultureel centrum van oudheid en moderniteit. De eerste moderne Olympische Spelen werden hier gehouden.

Toeristische attracties zijn er in overvloed. Het grote aantal bezienswaardigheden vereist een nauwkeurige planning om de antieke plaatsen en musea te bezoeken. Als gevolg van een bijzondere natuurlijke eigenschap is Athene heet en droog. De gemiddelde temperatuur in september is 29 °C.

De haven van Piraeus is de grootste en belangrijkste van drie havens en ligt op ongeveer 10 km van Athene. Alle routes naar de beroemdste Griekse eilanden beginnen meestal hier. U kunt bijvoorbeeld per taxi naar het centrum van Athene. De rit duurt ongeveer 30 minuten en kost tussen de 20 en 30 euro. Van de luchthaven van Athene naar de haven van Priaeus duurt de rit per taxi ongeveer 40 tot 60 minuten, afhankelijk van het verkeer. De reis kost tussen de 50 en 70 euro. Met de bus duurt het 90 minuten en kost 5 tot 6 euro.

Afbeelding: Volos landschap
Routebeschrijving · Dag 2

Volos, Griekenland

27.08.2023 · Aankomst 8 uur · Vertrek 8 uur

Volos is een zeer levendige stad met veel activiteiten, bezienswaardigheden, dans en muziek. De moderne havenstad wordt gekenmerkt door villa's, archeologische vindplaatsen, musea, kerken en industriële installaties. De adembenemende schoonheid van de natuur met haar weelderige vegetatie en uitgestrekte bergpaden stellen de bezoekers in staat de omgeving te verkennen.

Volos is beroemd om zijn visrestaurants. Liefhebbers van zeevruchten en vis moeten zeker de tijd nemen om een van de vele restaurants te bezoeken. Als u nog tijd over heeft, moet u een uitstapje maken naar het Meteora klooster, dat twee uur landinwaarts ligt.

Dit door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen gebied bestaat uit 24 afzonderlijke kloosters en kluizenaarswoningen die op een hoge rots zijn neergestreken en waarvan er nog maar zes bewoond zijn. Als u uw wandelschoenen meeneemt, biedt de gemakkelijke wandeling naar de top de mogelijkheid van een weids uitzicht over de vallei beneden.

Afbeelding: Sint Pauluskathedraal in Thessaloniki
Routebeschrijving · Dag 3

Thessaloniki, Griekenland

28.08.2023 · Aankomst 8 uur · Vertrek 8 uur

Thessaloniki is de op een na grootste stad van Griekenland met een levendige binnenstad en een culinair hoogtepunt op de reis. De gastronomische invloeden van de Turken, Romeinen, Byzantijnen, Joden en Fransen zijn uniek en een streling voor ieders smaakpapillen. Kleine herbergen, tavernes en restaurants van de stad serveren op elk moment lekkernijen.

Meer dan 23 eeuwen weet deze stad te vertellen en elk tijdperk heeft er zijn sporen en opmerkelijke plaatsen nagelaten. Naast de vele Romeinse, Ottomaanse en Sefardisch-Joodse gebouwen, zijn er ook veel opmerkelijke vroeg-Christelijke en Byzantijnse monumenten. 15 daarvan zijn door de UNESCO erkend als Werelderfgoed. Wie in geschiedenis geïnteresseerd is, zal van de stad houden.

Thessaloniki heeft een cruiseterminal van waaruit u via de havenpromenade naar het stadscentrum kunt lopen. De promenade verbindt het havengebied met parken, openluchttheaters, restaurants, cafés en andere activiteiten die interessant zijn voor een verblijf aan land.

Afbeelding: dronebeeld van de stad Kavala in Noord-Griekenland
Reiseablauf · Dag 4

Kavala (Philippi), Griekenland

29.08.2023 · Aankomst 8 uur · Vertrek 8 uur

Kavala is een van de mooiste steden van Griekenland. De azuurblauwe zee van de Egeïsche Zee, de witgekalkte gebouwen en de schoonheid van het landschap betoveren elke bezoeker. Byzantijnen, Ottomanen, Joden, kooplieden, tabaksarbeiders, vluchtelingen en intellectuelen hebben hier altijd in vrede met elkaar geleefd. Naast elegante, neoklassieke gebouwen uit het verleden zijn er ook enorme tabakspakhuizen te zien.

Geschiedenis en traditie, evenals culturele invloeden uit het Oosten en Westen, maken Kavala zo interessant voor de bezoeker. Alle bezienswaardigheden zoals de Panagia, de oude stad van Kavala zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Er zijn vele kleine winkeltjes, koffiehuizen, tavernes aan zee en restaurants die u graag zullen ontvangen.

Op de vele stranden kunt u ontspannen of gaan zwemmen in de 25° graden zee. De dagtemperaturen zijn in augustus nog 31° graden.

Afbeelding: omgewoelde zee van cruiseschip
Itinerary · Dag 5

Bij zie

30.08.2023 · Vertrek 7 uur

Geniet van een dag op zee.
Het is tijd om het schip te leren kennen en een kijkje te nemen op de dekken. Mis niet het proeven van de lekkernijen van de cafés en snackbars. Of u kunt gewoon genieten van een cocktail op het zwembaddek en een topless kleurtje krijgen.

Van zonsopgang tot zonsondergang staat het entertainmentprogramma aan boord bol van de verleidelijke activiteiten en evenementen. Daarnaast biedt het schip een full-service spa, fitnesscentrum en winkelfaciliteiten.

En wanneer de dag begint te vervagen, gaan de festiviteiten door tot het ochtendgloren met thema-avonden. We zijn er zeker van dat verveling niet aan de orde zal zijn.

Afbeelding: De Kuretenstraße, een van de hoofdstraten van de oude stad Efese
Itinerary · Dag 6

Ephesus (Kusadasi), Turkije

31.08.2023 · Aankomst 8 uur · Vertrek 8 uur

Kusadasi is een stad in Turkije aan de Egeïsche Zee. De laatste jaren is het een populaire vakantiebestemming geworden voor Europese vakantiegangers. Er is veel te zien en te verkennen, zoals oude ruïnes, musea, bazaars, nationale parken of het Duiveneiland met zijn kasteel.

Het kasteel op Pigeon Island is het herkenningspunt van de stad en is met het vasteland verbonden door een brug. De toegang is gratis. Er zijn veel restaurants, cafés en winkels aan de haven. Er zijn ook voordelige boottochten of havenrondvaarten om de mooie baaien en stranden te leren kennen. Een van de mooiste stranden ligt in het centrum van Kusadasi, Ladies Beach.

De cruisehaven ligt in het westen van de stad en wordt omlijst door de jachthaven en de Güvercinada. Een moderne cruiseterminal waar verschillende schepen kunnen aanmeren, met faciliteiten en winkels voor bezoekers. De pier ligt op slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum en de toeristische attracties. Op de toeristische plaatsen wordt Engels gesproken, anders Turks. De gemiddelde temperatuur in september is 29 °C.

Afbeelding: Traditioneel Grieks dorp op Mykonos
Routebeschrijving·Dag 7

Mykonos, Griekenland

01.09.2023 · Aankomst 8 uur · Overnachting

Mykonos is het meest prominente eiland van de Cycladen in de Egeïsche Zee en het Ibiza van Griekenland. Wat ooit een vissersdorp zonder elektriciteit was, is uitgegroeid tot een kosmopolitische plaats met uitstekende restaurants, opwindende feesten, exclusieve jachten en villa's, en luxe hotels.

De architectuur van het eiland is iets bijzonders, glanzend witte huizen met kleurrijke balkons, oude kerken en fonteinen en witte wandelpaden steken af tegen de blauwe Egeïsche Zee op de achtergrond. Klein Venetië en de windmolens zijn een van de bezienswaardigheden op het eiland. Langs de zuidkust worden de wilde feesten a la Ibiza gevierd. Exclusieve ontwerpers presenteren hun nieuwste collecties in de straten van de Hora.

Mykonos heeft twee havens, de oude haven en de nieuwe haven. De oude haven wordt alleen gebruikt voor excursies naar het naburige eiland Delos. In de nieuwe haven kunnen cruiseschepen direct voor anker gaan en het is slechts een paar meter verwijderd van Mykonos-stad. Mykonos-stad kan te voet worden bereikt in ongeveer 15 minuten. Verschillende buslijnen brengen toeristen naar de stranden van het eiland. De gemiddelde temperatuur in september bedraagt 26 °C.

Afbeelding: Marmeren beelden van Plato en Socrates
Routebeschrijving·Dag 8

Athene, Griekenland

02.09.2023 Check out 7 uur

Als je niet meteen naar huis vliegt en nog een paar dagen in Athene blijft, profiteer dan van het bruisende nachtleven in Gazi en het coole winkelen in Koukaki. Gazi is de coole nieuwe plek in Athene met veel restaurants, cafés, muziek en kunst in de oude gasfabriek van de stad, die is omgebouwd tot een museum-cultureel centrum. Koukaki ligt tussen de oude pracht van de Akropolis en dicht opeengepakte souvenirwinkels, Griekse ontwerpers die hun kleding, accessoires en sieraden aanbieden.

Wat u niet mag missen zijn de klassieke bezienswaardigheden en het werelderfgoed. Bezoek de wijken van Plaka tot Exarchia en de klassieke Atheense taverna's. Een voetgangersboulevard biedt toegang tot de Akropolis, de heilige rots van Athene, het beeldbepalende Parthenon, het Agora museum en de oude Keramikos begraafplaats. Er is zoveel te zien dat er pagina's mee gevuld zouden kunnen worden. Het beste is om een reisgids te kopen en te plannen welke bezienswaardigheden u wilt zien. De gemiddelde temperatuur in september is 29 °C.

Uw schip: Azamara

Een cruise voor
paren met verfijnd entertainment!

De Azamara staat geregistreerd in Malta en is gebouwd door Chantiers de L'Atlantique,
Nazaire in Frankrijk. Aan boord zorgen 408 personeelsleden en bemanningsleden
voor het welzijn van de passagiers. Het 30.277 bruto ton wegende schip heeft een kruissnelheid van 18,5 knopen, een lengte van 180 en een breedte van 25 meter.

Pooldek Azamara
  • 345 hutten en suites in 8 categorieën
  • Zes eetgelegenheden inclusief cabine service
  • vier gratis restaurants
  • Twee specialiteitenrestaurants ($)
  • Acht bars en lounges
  • Acht gastendekken
  • Zwembad en jacuzzi's
  • Vier winkels aan boord
  • Casino
  • Fitnesscentrum
  • Textiel & nudist gebieden aan boord
  • Speelhal
  • Provocatief avondentertainment
  • Spa-service ($)
  • Cosmetische salon ($)
  • Wi-Fi pakketten beschikbaar ($)
  • Geleide excursies aan wal ($)
  • Het schip is drempelvrij
Je vaart met de besten!

En wij bieden u de beste Service ...

  • Exquisite lekkernijen

    Een exclusieve lokale en culinaire ervaring.

  • Verleidelijk vermaak

    Sexy thema-avonden, zwembadfeesten, animatie en wedstrijden.

  • Details reservering

    Alles wat u moet weten om uw cruise te boeken in één oogopslag.

  • Hoogtepunten der Cruise

    De belangrijkste punten van deze Cruise in een oogopslag.