image description
Aphrodite’s MagazinUitleg van de "vanaf" kamerprijzen
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 18:00 uur

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Afbeelding: Schermshot hotel teaser met vanaf prijs
Information
 • Auteur Aphrodite
 • 20.07.2021 · Leestijd 3 minuten
Onze "af prijzen" zijn boekbaar ...

Het komt vaak tot
misverstanden over onze "af prijzen".

Voor uw informatie: De "vanaf-prijs" toont de goedkoopste kamerprijs op een te boeken reistijd.

Waar worden de "vanaf-prijzen" getoond?

Bijvoorbeeld op onze hotel- en cruise-overzichtspagina's (zoals hier of hier).
Wanneer we een vanaf prijs tonen voor een hotel op de hoteloverzichtspagina, wordt de goedkoopste kamerprijs voor het hotel daar opgeslagen. Dit omvat alle kamers en alle beschikbare tijdslots. De hotelinformatiepagina toont de afzonderlijke kamercategorieën en hun prijzen. Hier tonen we ook een
ab-prijs voor elke kamercategorie. Deze ab-prijs omvat alle beschikbare tijdslots, die kunnen verschillen van hotel tot hotel. Sommige hotels geven de prijzen tot 2 jaar vooruit en andere slechts voor een jaar.

Een voorbeeld: Als de hotelprijzen zijn opgeslagen van januari tot en met december van een jaar en de maand juli biedt de goedkoopste prijs van het jaar, dan tonen wij u de "vanaf-prijs" voor de reistijd juli dienovereenkomstig.

Sommige klanten dachten dat de "vanaf-prijs" de prijs van uw reistijd was. Helaas is dit niet zo. Hoe zouden wij weten wanneer u op vakantie wilt gaan?

Aangezien hotels het hele jaar door verschillende prijzen hanteren, afhankelijk van het seizoen, kunnen wij u niet de vanaf-prijs laten zien die geldt voor uw verblijfsperiode. Pas na het invoeren van uw reisdata en de gewenste kamercategorie, tonen wij u de totale verblijfsprijs.

Afbeelding: van prijzen van prijzen van kamercategorieën

Waarom tonen we vanaf-prijzen?

We hebben besloten om vanaf-prijzen te tonen, zodat u op de overzichtspagina's kunt zien vanaf welke prijs het hotel boekbaar is. Als u op de overzichtspagina van een van de getoonde hotels op "Meer informatie" klikt, komt u direct op de informatiepagina van het hotel. Hier kunt u direct zien welke kamercategorie tegen welke vanafprijs wordt aangeboden. Dit bespaart u het zoekwerk.

Herhaaldelijk hebben wij het verwijt moeten krijgen: "Oh, voor die prijs kun je die kamer helemaal niet boeken." Maar dat kan men wel! Maar helaas niet op hun gevraagde reistijd.
Wij garanderen dat een getoonde vanaf prijs boekbaar is binnen een gedeponeerd tijdvenster.
Een ander voordeel van de ab-prijzen is het: Men herkent snel of een kamercategorie in het geding komt, zonder dat voortdurend een exacte reisprijs kan worden aangegeven.

Afbeelding: korting op kamerprijzen Korting op kamerprijzen

Kortingen op de kamerprijzen, de prijs doorgestreept

Wanneer u een ab-prijs ziet weergegeven met een doorgestreepte prijs, betekent dit dat de lijstprijs is vervangen door een aanbiedingsprijs. De aanbiedingsprijzen zijn ook
ab prijzen zijn verlaagd. Ook deze verlaging van de catalogusprijs geldt slechts voor een beperkte tijd.

Wij willen graag "ex prijzen" blijven tonen. Voor u direct zichtbaar gemaakt, of de betreffende kamercategorie in uw kamerzoekopdracht qua prijs in de shortlist komt. Als een kamer wordt gezocht voor 200 € de nacht, hoeft u helemaal niet te kijken naar een kamer vanaf 1000 € de nacht.

Samenvatting:

 • Vanaf-prijzen gelden voor een bepaalde reistijd en gaan vaak ook uit van een bepaalde boekingsperiode. Als u vandaag een "vanaf-prijs" te zien krijgt, kan dat in de toekomst zijn.
 • Als er sprake is van een gereduceerde prijs, wordt de catalogusprijs bij ons doorgestreept en wordt de gereduceerde boekbare "vanaf-prijs" getoond.
 • Alle hotels hebben verschillende boekingsperiodes met verschillende prijsvensters (laagseizoen, hoogseizoen, middenseizoen, enz.) dienovereenkomstig veranderen de "vanaf-prijzen".
 • "Vanaf prijzen" veranderen ook als het een hotel buiten Europa betreft en betaald is in USD.
  Door veranderingen in de wisselkoersen kunnen er dagelijks verschillende "ex prijzen" ontstaan.
 • Omdat iedereen zijn eigen reistijd heeft, kunnen de "ex prijzen" niet voor alle reistijden gelden.
  Onze "vanaf prijzen" zijn kamerprijzen die gelden voor een specifieke reistijd en boekbaar zijn.
 • Onze "vanaf-prijzen" kunnen afwijken van de kamerprijs van vandaag.


Wij garanderen dat de getoonde "vanaf-prijzen" boekbaar zijn. Als u snel wilt weten op welke reistijd een "vanaf-prijs" geldig is, bel ons dan even, wij geven u graag informatie. Als u een totaalprijs wilt weten voor uw kamercategorie en reistijd, voer dan uw reisdata in en krijg de niet-bindende totaalprijs voor uw verblijf.