image description
VerslagNudistendorp Cap d'Agde
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 18:00 uur

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

image description
Verslag
Nudistendorp Cap d'Agde

Nudistendorp Cap d’Agde Naturiste

Cap d'Agde Naturiste ligt op ongeveer 70 km van Montpellier. Het is een van de bekendste naturistenoorden in Frankrijk en een van de grootste naturistenvakantiedorpen in Europa, gesticht in 1950 door Paul René Oltra.
Tussen wolkenkrabbers in jaren '70-stijl kun je niet alleen met het hele gezin op nudistenvakantie, maar ook naakt winkelen, eten in restaurants of plezier maken in de vele clubs.

Het dorp bestaat uit verschillende gebieden met verschillende gebouwen. Deze gebieden heten Héliopolis, Port Nature Village, Natura Beach, Port Ambonne, Port Nature Colline, Port Soleil en Port Vénus.

Bild: HeliopolisUitzicht op Heliopolis

Een van de mooiste stranden in Europa voor naturisten

Voor het naturistendorp ligt een prachtig, bijna 2 km lang, naturistenstrand dat langzaam afloopt in het water en ook een paradijs is voor kinderen.

Aan de rechterkant wordt het strand begrensd door de haveningang. Aan de linkerkant kunt u ongeveer 3,5 km lopen naar het strand van Marseilan. Aangrenzend zijn verschillende campings, het enige vrije stuk is de la Baie des Cochons.

Varkensstrand

Het Varkensstrand

La Baie des Cochons (dit is het beroemde schijnstrand) ligt op ongeveer 1 km van het naturistendorp. Als je langs de linkerkant van het strand van Héliopolis loopt, kun je het piggy beach niet missen. Vroeger werd het belachelijk gemaakt achter gesloten deuren omdat je soms een koppel seks kon zien hebben.

Vandaag de dag is Piggy Beach meer een grote duin voor gangbanging, waar geile singles zich aftrekken terwijl ze kijken naar vrijende stelletjes. Daarbij schuwt men de aanwezigheid van kinderen niet.

Dit alles is natuurlijk verboden en wordt ook door de politie vervolgd, er staan drastische boetes op. Vooral vanaf midden juni moet je voorzichtig zijn, vanwege de politiecontroles. De politie is echter een beetje traag, wanneer de geüniformeerden arriveren is de actie meestal voorbij en verdwijnen de deelnemers in alle richtingen.

eenvoudige accommodatie met kitchenette

De accommodaties in Cap d'Agde Naturiste

De appartementen en villa's in het naturistendomein zijn van veel verschillende eigenaren en kunnen worden ingedeeld in standaard, comfort en luxe. Het aantal bedden, de grootte van de appartementen en de uitrusting bepalen de prijs. De huurperiodes zijn gewoonlijk van zaterdag tot zaterdag, telkens voor een week. Alleen buiten het seizoen of na afspraak is een individuele aankomst of vertrek mogelijk.

Naast de appartementen zijn er ook enkele hotels, residences en vakantieappartementen. De goede appartementen worden door vaste gasten geboekt voor het volgende jaar terwijl ze nog op vakantie zijn. De meeste verhuurders, tenzij u rechtstreeks van de eigenaar huurt, hebben een klein kantoortje bij de ingang op het terrein van het naturistendorp. Hier haalt u uw sleutels op, tekent u het huurcontract en betaalt u uw rekening. De kantoren zijn aangepast aan de internationale clientèle en beschikken over meertalig personeel..

Als u naar Cap d'Agde Naturiste wilt, moet u entreegeld betalen

Cap d'Agde is veel meer dan een naturistendorp. De stad d'Agde heeft een prachtige oude binnenstad. Het vakantiedorp Cap d'Agde heeft een haven en mooie promenades om te flaneren (textiel) voor het hele gezin. Grau d'Agde is een vissersdorp niet ver van de stad d'Agde.

Het naturistendorp (Cap d'Agde Naturiste) is afgescheiden van de rest van het vakantiedorp Cap d'Agde. Als u het naturistenterrein wilt bezoeken, moet u via een ingang de poortwachter passeren. Elke bezoeker moet een toegangsprijs betalen (ca. 6,60 Euro 2 personen / dag). In het naturistendorp is naturisme verplicht.

Nudisten- en swingersvakanties voor gezinnen

Cap d'Agde Naturiste is ook populair bij gezinnen, misschien omdat je je kinderen mee op vakantie kunt nemen en toch gelijkgestemden vindt om mee te swingen. Met de auto naar Cap d'Agde Naturiste is interessant voor gezinnen. Parkeren is mogelijk direct voor de deur van het gehuurde appartement. Met het vliegtuig is de reis wat onhandig en vanuit Duitsland is het vakantiedorp vaak alleen met overstapverbindingen te bereiken (vliegveld Bézier 17 km of Montpellier ongeveer 72 km). Vanaf de luchthaven moet u ofwel de trein en/of de bus nemen naar Cap de Agde. De accommodatie wordt gekozen op basis van het aantal personen en er hoeven niet meerdere kamers te worden gereserveerd zoals in een hotel.

Swingers en nudisten in Cap de Agde Naturiste

Het moet aan het eind van de jaren 80 zijn geweest toen steeds meer swingers naar Cap d'Agde Naturiste kwamen en het naturistenvakantiedorp voor zichzelf ontdekten. Het beroemde piggy beach, het bijna ongelooflijke aantal gelijkgestemden op één plaats en het aanbod van clubs en bars waren zeker doorslaggevend. De swingers, eerder nachtelijk, bevolken de erotische bars en swingersclubs, de nudisten zijn eerder overdag actief en zijn te vinden in cafés, supermarkten en restaurants.

Vandaag mengen nudisten en swingers zich. Naturisten zijn er nauwelijks, zij zijn uitgeweken naar andere naturistenvakantiedorpen (Oasis Village, Aphrodite Village of Euronat).

Er lijkt geen discrepantie te zijn tussen de twee groepen, noch de een noch de ander voelt zich misplaatst. Dit wil niet zeggen dat er geen problemen zijn. Wij hebben persoonlijk meegemaakt dat wij telefoontjes kregen van vreemden, zelfs uit het buitenland, die ons bedreigden " ... weg te blijven met onze swingers, anders zal er een ramp gebeuren". Ook het feit dat al een of andere keer een swingersclub in vlammen is opgegaan, toont aan dat de fronten tussen de naturisten en de swingers verhard zijn. De verantwoordelijken (toeristische verenigingen, administratie en autoriteiten) willen niets van het onderwerp weten. Niets horen, niets zeggen, niets zien lijkt een goede strategie voor hen te zijn. Als je bedenkt dat de "oudjes" allemaal aan het uitsterven zijn en de scepter is overgegeven aan een nieuwe groep jongere, energiekere mensen die allemaal geld willen verdienen, is het duidelijk dat je je min of meer moet aanpassen aan nieuwe tijden. Er schijnt geen geld te verdienen te zijn met naturisten en swingers zijn gewend een "toeslag" te betalen om op een plaats te worden toegelaten. Misschien verklaart dit de afschuwelijke prijzen in Cap d'Agde, hoewel we er altijd moeite mee hebben als we horen hoe goedkoop Cap d'Agde is in vergelijking met andere hotels.

Cap de Agde door Aphrodite Travel

Op onze website hebben wij een hotel aanbieding in Cap de Agde Naturiste, het Oz Inn. Een hotel ( Oz Inn) alleen voor volwassenen, swingervriendelijk, 4 sterren en ( Natureva Spa), een aanbod voor het hele gezin alleen voor naturisten, 4 sterren. We hebben ons om verschillende redenen teruggetrokken uit het verhuren van appartementen. Er zijn maar een paar echt goede appartementen beschikbaar en de meeste appartementen zijn erg duur. We hadden een van de hoogste klachtenpercentages voor appartementen in Cap de Agde. Dure appartementen, met een slechte prijs/kwaliteit verhouding, een hoog klachtenpercentage en een steeds wisselende doelgroep waren voor ons de reden om te stoppen met de verkoop van de appartementen. Wij vinden dat Cap d'Agde Naturiste in deze vorm geen leuke bestemming is, en dat Cap d'Agde Naturiste ook geen goede prijs/prestatieverhouding heeft.

Als we erover nadenken, zijn we allemaal naakt in onze kleren. Heinrich Heine

Onze mening

Cap d'Agde en de vele kleine stadjes in de omgeving, genesteld in prachtige landschappen, gekoppeld aan de Franse levensstijl zoals goede wijn en lekker eten, rangschikt het zuiden van Frankrijk als een van onze favorieten in Europa.

Maar het vakantiedorp Cap d'Agde is anders. Er zijn bijna 40.000 mensen die elk jaar van over de hele wereld naar Frankrijk komen om tussen mei en september hun vakantie door te brengen. Men kan hier zeker spreken van massatoerisme, gepaard gaande met de neveneffecten die massatoerisme met zich meebrengt. Deze toeristen worden ondergebracht in flatgebouwen die niet lelijker kunnen zijn, een soort nieuwbouw-"getto", waar men eigenlijk niet zou willen wonen.

De flair van de jaren '70 hangt nog steeds in de muren van het gebied, ook al proberen de plaatselijke zakenlui altijd met hun tijd mee te gaan. De vele appartementen in de flatgebouwen zijn klein, de uitrusting laat vaak te wensen over. Luxe kost ook geld in het vakantiedorp Cap d'Agde.

Kamerprijzen van €400 tot €600 per nacht in het hoogseizoen en rond €240 in het laagseizoen zijn mogelijk. Voor alle duidelijkheid, Cap de Agde Naturiste heeft natuurlijk meer accommodatiemogelijkheden dan alleen appartementen en niet alle zijn slecht. Er zijn hotels, appartementen, campings, residences, villa's en bovenal, Frankrijk is over het algemeen niet goedkoop.

De vele appartementen zijn voor een groot deel van particuliere eigenaren, waaronder veel nudisten die hier in de zomer hun naturistische levensstijl wilden beleven. Veel van de eigenaren, die-hard naturistenliefhebbers, zijn zeer teleurgesteld, want voor hen verwordt Cap d'Agde steeds meer tot een ontmoetingsplaats voor swingers, voyeurs en geile singles.

De meerderheid van de gasten is ouder dan 45, maar je vindt er mensen van alle kleuren, dik, dun, oud, jong, mooi en lelijk, getatoeëerd, gepierced, in lingerie, lak of leer, of het past of niet.

Inderdaad, als naturistendorp is Cap d'Agde Naturiste niet meer bruikbaar, althans niet voor echte naturisten en naturisten. Een aandoening die wij al jaren aan de kaak stellen is dat swingers zich vaak onattent gedragen. Onattent tegenover een mooie plek die niet voor swingers bestemd is, tegenover andere mensen of andere doelgroepen en waar zelfs met kinderen geen rekening wordt gehouden.

Wij willen onze kinderen niet hoeven uit te leggen wat of wie je daar (Cap d'Agde) elke dag tegenkomt en waarom dat zo is. U kunt ons ouderwets noemen, maar dit is niet ons idee van een nudistenvakantie met het gezin en ook niet echt van een kosmopolitische, alternatieve levensstijl met niveau voor swingers of erotisch geïnteresseerde paren.

De gemeente, inclusief burgemeester en bestuur, willen al jaren optreden tegen de verduistering, waarbij het protest tegen de swingersgemeenschap steeds groter wordt, maar zoals overal kun je ook hier aannemen, money rules the world. Hoewel er in Cap d'Agde overal borden staan wat je wel en wat je niet mag en de straffen zwaar zijn, zijn de controles vergelijkbaar met die uit de klassieker "De Gendarme van Saint Trapez" met de onvergeetelijke Luis de Funes.

Laten we onszelf niet voor de gek houden, veel van de clubs, bars, winkels zouden nu al failliet zijn zonder de swingers, de erotisch geïnteresseerden, de singles, de homo's en hun volgelingen. De bars en clubs zijn niet alleen duur, ze zijn ook deels "old school". Wij zijn er fel op tegen dat swingers zich "verspreiden" in de weinige badplaatsen voor nudisten. Alleen, deze trein heeft al gevaren in Cap d'Agde Naturiste.

Wat ook te danken is aan de plaatselijke ambachtslieden. Deze hebben zich snel aangepast aan de nieuwe clientèle van swingers, met afnemende aantallen nudisten. Niemand is hierdoor verrast, zelfs niet de overduidelijke dubbele moraal van sommige touroperators voor nudisten. Op veel sites zult u bijvoorbeeld helemaal niets lezen over swingers, seks en erotische clubs in Cap d'Agde Naturiste. Op sommige wordt het terloops vermeld, alsof het om een minderheid gaat. Jarenlang wilde men niets te maken hebben met swingers en swingersreizen, maar als de "huiden" wegzwemmen, lijkt het erop dat de vermeende "traditionele" levensstijl van de naturisten niet ver meer is.

Samenvattend:

Cap d'Agde is de laatste jaren erg veranderd. In plaats van naturisten zijn het tegenwoordig vooral swingers die in het naturistendorp te vinden zijn. Het plaatselijke aanbod heeft zich snel aangepast aan de nieuwe clientèle. Discotheken zijn swingersclubs geworden en een rustig naturistendorp is een party-hotspot geworden voor erotisch geïnteresseerden uit de hele wereld.

Wij raden naturisten, vooral gezinnen en naturisten, af deze bestemming te bezoeken. Cap d'Agde Naturiste heeft een prachtig zandstrand, maar de hoogbouwsfeer creëert, althans voor ons, nauwelijks een vakantiestemming. Het feit dat Cap d'Agde Naturiste nu bijna volledig door swingers wordt bezocht, heeft de neiging pure nudisten en naturisten te ontmoedigen. Voor naturisten en nudisten zijn er betere alternatieven die de principes van naturistenverenigingen volgen, zoals het Oasis Village Naturiste of Aphrodite Village, Le Jenny of Euronat.

Als Cap d'Agde Naturiste u aanspreekt, raden wij u de swinger-vriendelijke Oz Inn. aan. Onze aanbeveling voor een naturistenvakantie in Cap de Agde Naturiste: Centre Naturiste Oltra