image description
Aphrodite’s MagazinNaaktcruises
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 18:00 uur

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Afbeelding: Cruiseschip
Artikel
  • Auteur Aphrodite
  • 27.07.2021 · Leestijd 3 minuten
Naaktcruises zijn geen swingerscruises!

Naaktcruises bestonden al in de vorige eeuw

De bekendste aanbieder en pionier is Bare Necessities uit Texas, VS, die al sinds 1991 naturistencruises aanbiedt.
Uit Duitsland en Europa komen hooguit een paar kleinere aanbieders die kleinere boottochten of zeiltochten met catamarans aanbieden rond de Balearen of Canarische Eilanden in Kroatië, Griekenland of Spanje.

Afbeelding: Logo Bare Necessities Logo Bare Necessities

Waarom hebben we geen Bare Necessities in het programma?

Daar is een eenvoudige reden voor: ze betalen geen commissie!
Wij willen u of andere klanten uit Europa niet straffen met hogere prijzen, terwijl de nudistencruise uiteraard veel goedkoper rechtstreeks bij de touroperator te boeken is.

Als de boekingsprocedures omslachtig of ingewikkeld waren, zou een prijspremie nog gerechtvaardigd zijn, maar dat zijn ze niet, integendeel. We hadden onlangs weer contact met Christie Meyer van Bare Necessities en opnieuw vertelde ze ons,
"Het proces van het boeken van een cabine bij ons op de website is eenvoudig en ongecompliceerd. Het aantal hutten is beperkt en omdat we zeer succesvol zijn in de verkoop, hebben we geen agenten nodig."
En waar ze gelijk heeft, heeft ze gelijk.

Wanneer ons dat wordt gevraagd, verwijzen we maar al te graag naar Bare Necessities, simpelweg omdat ze goed werk leveren. Meer geld aannemen van onze klanten of gratis werken, daar doen we niet aan.

Conclusie: Als u mee wilt op een nudistencruise, ga dan direct naar de site van Bare Necessities en boek daar uw hut.

Afbeelding: cruiseschip in de haven in de Caribische Zee

Wat kunt u verwachten aan boord van een nudistencruise?

Nudistencruises zijn niet echt nudistencruises, zoals u misschien zou denken. Zeker, je mag naakt aan boord zijn, maar kleding is verplicht in de openbare ruimtes, gangen, restaurants, spa, enz. Wanneer het schip een haven nadert, zal de kapitein vragen om aangekleed te zijn. Hetzelfde geldt op de balkons van de hutten.

Voor het overige heeft u de vrijheid om naakt te zijn, te zonnen en te zwemmen op de buitengebieden van het schip. Vooral de plaatsen rond het zwembad zijn erg populair. Natuurlijk hebben de naaktcruises op de route ook passende bestemmingen waar naaktstranden worden bezocht. Ook hebben de rederijen hun eigen eilanden waar je een hele dag naakt kunt doorbrengen.

De cruises worden verrijkt met dans, entertainment, spelletjes, evenementen, verkleedpartijen, workshops, massages en fotografie tot meditatie en de regels van de nudistengemeenschap zijn van toepassing.

Zoals eerder vermeld, moeten passagiers altijd gekleed zijn wanneer het schip in de haven ligt of wanneer de kapitein aankondigt dat kleding is vereist. Ook tijdens de maaltijden in de grote eetzaal en in alle specialiteitenrestaurants moet kleding worden gedragen, en het is niet anders wanneer u het diner van de kapitein bijwoont. Badjassen zijn niet toegestaan in de eetzalen, het casino of de showrooms. Dat u een handdoek of ander stuk textiel gebruikt wanneer u naakt gaat zitten is internationale standaard en maakt deel uit van de naturistische etiquette.

Afbeelding: nudist teken

Seksuele activiteiten, fetisj kleding en intieme sieraden zijn ongewenst!

Openlijke seksuele activiteiten zijn verboden in het openbaar en elke uitnodiging tot dergelijke activiteiten is ten strengste verboden en zal leiden tot uitwijzing van het schip. Ook niet gewenst zijn lingerie en fetish kleding evenals intieme sieraden. Er zijn duidelijke gedragsregels waaraan iedereen zich dient te houden. Wie zich niet aan de regels houdt, loopt het risico van het schip te worden gezet. Zoals gebruikelijk is in dit geval restitutie van het reisgeld uitgesloten.

Personen onder de 18 jaar mogen niet deelnemen aan een nudistencruise. Alleenreizenden die aan een nudistencruise deelnemen, moeten de prijs van een hut betalen, tenzij zij de hut delen met een andere alleenreizende.

Afbeelding: Twee jonge mooie vrouwen in bikini's glimlachend met cocktails in de hand

Kunt u nog gekleed zijn?

Op een nudistencruise heeft het niet veel zin om gekleed te gaan, ook al is dat in sommige situaties wel nodig. Toch krijgt iedereen het recht om ook gekleed te gaan. Sommige nieuwkomers willen bijvoorbeeld eerst wennen aan het naakt zijn en van daaruit is het helemaal geen probleem om kleren te dragen.

Zoals ik al zei, zijn er situaties zoals verkleedpartijen, evenementen in de restaurants en in de gangen en liften waar naaktlopen verboden is en kleding moet worden gedragen, ook al is het maar lichte kleding. Dat brengt ons bij de vraag wat je eigenlijk mee moet nemen op een nudistencruise.

Ik pak mijn koffer in voor een nudistencruise

Klaar, pak zo weinig mogelijk kleding in, maar vergeet niet dat u wat nodig zult hebben als u aan boord gaat, op excursies aan wal gaat en in de openbare ruimtes verblijft. Schoenen, ook badschoenen, goed schoeisel voor excursies aan wal en ook zwemkleding voor het geval er geen naaktstrand ter plaatse is en u toch gebruik wilt maken van het aangeboden strand. Er zijn handdoeken aan boord, maar het is verstandig om uw eigen handdoeken mee te nemen. Een pareo is ook een goede manier om je te bedekken of om op te zitten. Denk aan voldoende zonbescherming, zonnebril en zonnehoed, want het gaat meestal richting de zon.

Waar ga je heen? Wat zijn de bestemmingen?

Overal ter wereld. De routes zijn niet anders dan bij conventionele cruises. Zeker, de chartermaatschappij zal ervoor zorgen dat er goede nudisten opties beschikbaar zijn op de route. Helaas is dit niet altijd het geval. Sommige van de rederijen hebben hun eigen eilanden die populair zijn voor dagtochten en beschikbaar zijn voor nudistenliefhebbers. Ondertussen hebben andere rederijen ingezien dat mensen graag nudistisch gaan en bieden ze op hun schepen een ruimte aan die alleen voor nudisten bestemd is, met name AIDA.

Wees u ervan bewust: Amerikaanse touroperators bieden geen garanties op grond van de Europese richtlijn pakketreizen. Er treden wijzigingen op in de betalings- en annuleringskosten. Ook zijn deze aanbieders "niet op de hoogte" van de Europese wetten, om niet te zeggen onverschillig. Let daarom bij het boeken op de voorwaarden van de aanbieders. Amerikaanse aanbieders adverteren over het algemeen met prijzen waarin geen kosten zijn opgenomen, deze worden altijd aan het eind toegevoegd.

Dat het soms tot bizarre situaties kan komen, heeft de Corona-pandemie wel laten zien. (Inreisverbod van de VS, verplichte vaccinatie, enz.) hier bent u als klant afhankelijk van de goodwill van de charteraanbieders, of de reisorganisatie, waar de reis geboekt is. Een cruise, niet alleen bij Corona, moet altijd gedekt zijn door een reisverzekering. Zelfs als er kosten van 5 - 10 % van de reissom ontstaan, moet u daar niet voor terugdeinzen.

Samenvattend, als we het over nudistencruises hebben, dan hebben we het over Bare Necessities uit Texas, USA. Hier worden de zeer grote schepen ingezet met tot 3000 mensen aan boord, maar ook gezellige luxe lijnboten met net geen 150 hutten. Kleinere aanbieders uit Europa zijn op pad met veel kleinere schepen met hutten tussen de 10 en 100. Het aanbod varieert, het is de moeite waard een vergelijking te maken.

Afbeelding: zeilboot met motoraandrijving

Kleine zeilboten en de problemen die kunnen ontstaan tijdens een naaktzeiltocht

Problemen met kleine zeilboten of catamarans kunnen worden veroorzaakt door de gasten zelf of door de kapitein (schipper). Op kleine bootjes is er helemaal geen privacy en uit de weg gaan is niet mogelijk. Als de opvarenden niet "groen" met elkaar omgaan, kan de zeiltocht al snel een kwelling worden. Het is verstandig om voor het boeken te weten wie er aan boord komt. Helaas wordt dit door veel aanbieders niet overwogen of aangeboden. En precies om deze redenen zijn wij in het begin van ons bedrijf na een korte "proefperiode" gestopt met deze aanbiedingen. Er waren te veel klachten van klanten.

De meesten hebben romantische beelden van een zeiltocht voor ogen, zoals voor anker gaan in eenzame baaien met kristalhelder water ver weg niemand met de vrijheid om te doen wat je wilt. Onderschat echter dat u uw tijd deelt met vreemden, mogelijk 7 dagen of langer met elkaar op moet trekken, in de krapste ruimte geen plaats om u terug te trekken.

De schipper

Dit is ook slechts een van de problemen die zich kunnen voordoen. De schipper heeft vaak een gigantische taak te vervullen, die hij bij elke reis op zich neemt. Niet alleen is hij verantwoordelijk voor de veiligheid aan boord voor alle gasten, dus is hij naast kapitein vaak ook kok, psycholoog, entertainer, scheidsrechter en nog veel meer in één persoon. Niet alle schippers zijn tegen deze taak opgewassen.

Onze adviezen voor een naaktzeiltocht:
Als je een naaktzeiltocht wilt maken, moet je ook nadenken over de kwestie "singles en stellen". Zijn er singles en stellen aan boord of alleen singles en alleen stellen (wat vaak beter werkt), zijn er kinderen aanwezig (kinderen brengen altijd een zekere onrust met zich mee), hoe is de catering, is de eigenaar verzekerd en nog veel meer. We mogen hier geen misverstanden over laten bestaan, de exclusiviteit van een klein schip en het varen naar plaatsen die nog vrij zijn van massatoerisme, heeft zeker iets van avontuur en vrijheid. Als u aan zo'n reis wilt deelnemen, raden wij u aan u vooraf goed te laten adviseren en te zoeken naar een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met zeiltochten. Misschien doet u eerst een kleine tocht met 3 of 5 overnachtingen. Met een beetje geluk past alles in elkaar en beleeft u een aantal spannende dagen en nachten zonder kleren aan boord. Wij wensen u veel plezier.