image description
Aphrodite’s MagazinMiches - Dominicaanse Republiek
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 18:00 uur

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Afbeelding: Een strand in de Dominicaanse Republiek
Artikel
  • Auteur Aphrodite
  • 22.06.2022 · Leestijd 4 minuten
Miches - Dominicaanse Republiek

Miches, is nog steeds een maagdelijk tropisch paradijs

Miches ligt in de provincie El Seibo aan de zuidkust van de baai van Samana. Dit nog onbekende vakantieparadijs wordt omringd door prachtige stranden, begroeide heuvels en rivieren, en een nabijgelegen lagune. De internationale luchthaven van Punta Cana ligt op ongeveer 85 minuten rijden met de auto.

Afbeelding: Luchtfoto MichesLuchtfoto Miches

Miches, een traditioneel vissersdorp

Naast de uitnodigende kustlijn en tropische stranden met fijn zand, is Miches een traditioneel vissersdorp met lokale tradities en typische huizen waar u het dagelijkse leven kunt beleven. Hier kun je je mengen onder de lokale bevolking en je laten meeslepen door de Dominicaanse cultuur.

Al vele jaren zijn er plannen om het toeristische potentieel van Miches te benutten, naar het voorbeeld van het succesvolle Punta Cana. In dit besef is er een nieuwe pier Muelle Turístico Miches voor boten en catamaran gebouwd, die excursies aanbiedt naar Los Haitises, Bacardi eiland (Cayo Levantado) en in het seizoen (15 januari tot 15 maart) ook walvisexcursies

Het zandstrand Playa Arriba dat begint ten oosten van Miches passeert Temptation Grand Miches Resort / Temptation Miches Resort en is ongeveer 10 km lang en mondt uit in het strand Playa Bahia Esmeralda. Hier kunt u zeilen, paardrijden, surfen en zwemmen of gewoon lekker in de zon liggen.

Afbeelding: Bultrug walvissen in Samana Bultrug walvissen in Samana

Wat kan er gedaan worden?

Als u altijd al bultrugwalvissen in levende lijve hebt willen zien, dan moet u kiezen voor een van de tours naar Samana. In de regel worden dagtochten van 12 tot 13 uur aangeboden. Al 's morgens om 6 uur wordt u met een volledig airconditioned touringcar bij het hotel opgehaald en 's avonds rond 20/ 21 uur komt u weer bij het hotel aan.

Ik heb zelf vier jaar geleden in januari aan zo'n tocht meegedaan. Het begon met een mooie rit over land naar een klein vliegveldje waar we naar Samana vlogen (in een Cessna). Van daaruit gingen we naar een ranch waar we al verwacht werden en maakten we een rit te paard naar een 50 meter hoge waterval genaamd "El Salto del Limón", de hoogste van de Dominicaanse Republiek. Deze waterval ligt midden in de jungle en was, een komende verkoeling na de lange rit. Hier kon je zwemmen en gewoon relaxen voordat je weer terug ging.

Daarna kregen we een lunch in Dominicaanse stijl, die erg lekker was. Aan het begin van de middag gingen we met de bus verder naar het strand en stapten over op een speedboot om walvissen te kijken. Helaas ben ik niet zeewaardig en dus nadat we gestopt waren en naar de walvissen hadden gekeken, voelde ik me misselijk, heel misselijk.

Desalniettemin maakten deze dieren indruk op me en ik was blij dat ik ze een keer van dichtbij had gezien. Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, gingen we door naar het "Bacardi eiland" Cayo Levantado waar ik me kon ontspannen. Op het eiland is er een enorm strandgedeelte met veel ligbedden voor de aankomende toeristen.

Wat kost het geheel? Je moet rekenen met 165 tot 200 € per persoon. Maar het is het waard, want je krijgt veel indrukken van het land en komt dichter bij de bultrugwalvissen dan op TV. Maar het is ook goedkoper als u alleen de walvistocht boekt. Deze tour duurt slechts 7 uur en kost vanaf 120 € per persoon.

Vergeet niet voldoende fooien in kleine biljetten, goede schoenen en zonnebrandcrème mee te nemen. 20% van de Dominicanen leeft in extreme armoede en is blij met elke dollar.

Zo'n 28 km naar het oosten ligt de attractie Montaña Redonda, een geïsoleerde berg van 800 m hoog, waar lokale en buitenlandse toeristen foto's maken in een hangmat of op een schommel, met het effect alsof ze zweven in de lucht. Een extra hoogtepunt is het spectaculaire 360° graden panoramische uitzicht op het landschap en de verre kust. Deze ervaring wordt geboekt samen met een tour naar het Nationaal Park Los Haitises. Meer tochten zullen zeker volgen in de komende jaren.

Afbeelding: Bacardi eiland, Cayo Levantado strandBacardi eiland, Cayo Levantado strand

Dingen om te weten

De Dominicaanse Republiek heeft een gemiddelde temperatuur van 30° graden en het water is nooit kouder dan 25° Grand. Door het tropische klimaat heeft het eiland twee regenseizoenen, van mei tot juni en van september tot oktober. De beste tijd om te reizen is van november tot april en van juli tot augustus. In de winter lopen we 5 uur voor op de plaatselijke tijd en in de zomer 6 uur.

Bijna 70% van alle bezoekers aan de Dominicaanse Republiek landt op Punta Cana, dat in 1983 in gebruik werd genomen en een van de modernste luchthavens in het Caribisch gebied is. Air France, Condor, Edelweiss Air, Eurowings Discover, Lufthansa, SWISS, Air Europa bieden momenteel vluchten naar Punta Cana aan. Condor en Eurowings Discover vliegen nonstop vanaf Frankfurt. Een non-stop vlucht duurt ongeveer 10 uur en 20 minuten. Vluchten in economy class kosten vanaf €800 per persoon.

Image: El Salto del Limón Waterval El Salto del Limón Waterval

Temptation Grand Miches Resort

Nu is het juiste moment om het 5 sterren lifestyle resort op te nemen in uw volgende vakantieplanning. U heeft de kans om kennis te maken met een volledig nieuw gebouwd hotel. In het begin kunnen er nog wat kinderziektes zijn, die zeker snel zullen worden opgelost. Dat ondervonden wij ook in het Desire Pearl Resort terug de

De kamers zijn veruit groter en, naar mijn ervaring, ook mooier uitgerust dan nu in Mexico het geval is. Het hoeft niet dit jaar te zijn. Plan voor de toekomst, want de kortingsprijs is geldig tot 23 december 202

Bij een reservering van 10 dagen betalen wij 50% van de transferkosten vanaf de luchthaven van Punta Cana. Boek nu het Temptation Grand Miches Resort. Als u uw eerste bezoek aan het hotel met ons deelt door een reisverslag en foto's in te sturen, zullen wij exclusief één gratis overnachting toevoegen bij uw volgende hotelreservering in Temptation Grand Miches Resort.

Voor jongvolwassenen en de jongeren van hart hebben we nog het naburige Adults Only Hotel Temptation Miches Resort waar naar hartelust wordt gefeest.