image description
Aphrodite NieuwsActuele kortingen 2023 en 2024
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 18:00 uur

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Afbeelding: Toegangsbord hotel
Nieuws
  • Auteur Aphrodite
  • 12.10.2023 · Leestijd 4 minuten
Actuele kortingen 2023 en 2024

Flexibel Yield management: Dagelijks wisselende kortingen in de hotels - Blijf op de hoogte!

Stel je voor dat je een reis aan het plannen bent naar Desire Riviera Maya Resort of Desire Riviera Maya Pearl Resort of Temptation Cancun Resort of waar dan ook en je wilt weten wat voor jou de beste prijs is. Vroeger was dat geen probleem, reisbureaus en touroperators hadden contracten met vaste prijzen en kortingen voor het komende jaar die ze konden doorberekenen aan hun klanten. Dat heeft lang goed gewerkt.

Maar dat is veranderd. Door het zogenaamde opbrengstbeheer worden de kortingen dagelijks herberekend. Dit betekent dat de kortingen om de twee dagen kunnen veranderen en dat er soms geen korting is. Het bedrag van de kortingen verandert ook dagelijks. Het is dus belangrijk om flexibel te zijn en de huidige kortingen in de gaten te houden om de beste deal te sluiten.

Afbeelding: Gegevensanalyse op het bureau

Wat betekent Yield management?

Yield management is een strategie die in de hotelindustrie wordt gebruikt om de winst te maximaliseren door de prijzen van hotelkamers aan te passen op basis van de vraag. Hier volgt een eenvoudige uitleg:

Vraagmonitoring: Hotels monitoren continu de vraag naar hun kamers. Dit kan worden gedaan door analyse van boekingsgegevens, seizoensgebonden trends en andere factoren.

Prijsoptimalisatie: Op basis van de vraag passen hotels hun kamerprijzen aan. Als de vraag groot is, kunnen de prijzen worden verhoogd om de winst te maximaliseren. Als de vraag laag is, kunnen de prijzen worden verlaagd om de bezettingsgraad te verhogen.

Quota's: Hotels beheren ook quota's om de beschikbaarheid van kamers te controleren. Ze kunnen specifieke kamerquota reserveren voor verschillende distributiekanalen om de bezettingsgraad te beheren en de prijzen te optimaliseren.

Dynamische prijzen: Hotels beheren ook quota's om de beschikbaarheid van kamers te beheren. Dynamische prijzen: Hotels gebruiken vaak dynamische prijzen om hun prijzen in realtime aan te passen. Zo kunnen ze reageren op veranderende marktomstandigheden en hun winst maximaliseren. Yield management helpt hotels hun omzet te verhogen door het maximale uit hun kamers te halen en de prijzen dienovereenkomstig aan te passen. Het is een belangrijke strategie om succesvol te zijn in de concurrerende hotelindustrie.

Waarom schrijf ik dit?
Helaas hebben we het probleem dat we niet elke korting in ons systeem in kaart kunnen brengen. Het volgende probleem is tijd. Ik heb 41 verschillende kortingen voor Desire Riviera Maya Resort en 39 kortingen voor Desire Riviera Maya Pearl Resort, gevolgd door Temptation Cancun Resort waar het er ongeveer hetzelfde uitziet. Dat noem ik levenslang verspillen.

Bijvoorbeeld: op 18 december 2023 is er 18% korting op alle kamercategorieën, van 19 tot 20 december 23% op alle kamercategorieën en dan van 21 tot 22 december 2023 43% op Deluxe Garden en Superior kamers en 38% op Deluxe Oceanview kamers enzovoort, om de twee dagen of soms pas na één dag. Deze regeling loopt tot eind volgend jaar.

Ik heb een nieuw berekeningssysteem laten programmeren voor mijn website, maar ik vertegenwoordig niet alleen deze drie hotels, maar ook andere. Magnolias Natura werkt nu ook op deze manier. Ik weet zeker dat er meer hotels zullen volgen.

Als ik mijn websites niet aanpas qua prijs, heeft dat natuurlijk nadelen voor mij, want dan ben ik altijd duurder dan de anderen. Daarom vraag ik u om een gratis offerte.Naast een goed advies, bieden wij altijd de best mogelijke prijs!

Blijf gezond
Uw Aphrodite Travel team