image description
Aphrodite NieuwsGame Over in Miches bye bye Desire & Temptation
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 18:00 uur

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Afbeelding: Desire Miches Resort Jacuzzi
Nieuws
  • Auteur Aphrodite
  • 11.01.2024 · Leestijd minder dan een minuut
Game Over bij Miches doei doei

Desire Miches en Temptation Miches Resort gaan sluiten!

Het feest in de resorts Desire Miches en Temptation Miches is nog maar net begonnen of het is alweer voorbij! Dat is jammer en triest, want de Dominicaanse Republiek is het hele jaar door een geweldige vakantiebestemming. Beide resorts sluiten op 15 januari 2024 en zullen in de toekomst worden gerund door andere eigenaren met een nieuw concept.


Wat is er gebeurd?

De bouw van de twee resorts in Miches begon in 2019 en de getoonde bouwplannen beloofden geweldige hotels met eersteklas faciliteiten. De oplevering was gepland voor de zomer van 2020. Maar toen sloeg het coronavirus toe in 2020 en kwam alles tot stilstand, de bouwwerkzaamheden kwamen stil te liggen en er kon niets worden gedaan.

Toen de bouw in 2021 werd hervat, was er grote vreugde over het feit dat de opening in 2022 eindelijk kon worden gevierd. Wat niemand had verwacht, was dat orkaan Fiona in september 2022 toesloeg en een groot deel van het werk verwoestte en grote schade toebracht aan beide hotels. Maar dat was niet het ergste ...

Het management maakte een cruciale fout: in plaats van alle klanten en reisbureaus te informeren over de huidige situatie van de hotels, zwegen ze. Bij navraag werd alles gebagatelliseerd en erger nog, toen al lang duidelijk was dat de hotels niet op tijd open zouden gaan, werd niemand geïnformeerd. In sommige gevallen ontvingen gasten op de dag van aankomst een annuleringsbevestiging waarin stond dat de hotels nog steeds gesloten waren. Je kunt je voorstellen hoe dit werd ontvangen door de klanten en later door de reisbureaus. De meeste reserveringen waren al betaald, de vluchten geboekt, wat nu?

De tweede openingsdatum lukte ook niet en werd weer een paar weken uitgesteld. Klanten verloren het vertrouwen. Gelukkig konden we onze klanten omboeken, compenseren of hun geld teruggeven. Maar dat helpt niet veel, want zoals we weten zijn feestdagen de belangrijkste tijd van het jaar en niemand geeft ze graag op of heroriënteert zich graag.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd het concept van Desire Miches (oorspronkelijk Temptation Grand Miches Resort) veranderd. Nu was nudisme alleen nog mogelijk in de jacuzzi lounge en niet meer bij het zwembad. Dit was voor veel gasten onbegrijpelijk. Erger kan het niet worden, dachten ze ...

Toen de resorts eindelijk opengingen, was de service slecht, het personeel begreep je niet, het eten was matig en de de apparatuur in de resorts zag er verouderd uit of was licht beschadigd. De weinige gasten die het aandurfden om een bezoek te brengen waren meer dan teleurgesteld. De paar goede dingen wogen niet op tegen de slechte.

Klanten verloren het vertrouwen en de imagoschade was niet meer te voorkomen. Ondanks hoge kortingen en gratis overnachtingen was de bezettingsgraad van de twee hotels matig. Het einde was onvermijdelijk omdat het management niet het geduld en doorzettingsvermogen had om alle fouten recht te zetten en te werken aan het vertrouwen van de klant.

Je Aphrodite Travel Team.