Naturistische vakanties en Swingerhotels
leef in jou wereld, en speel in de onze!
  • image
Klantenservice    +49 30 340 92 963

Meer informatie over uw reisbestemming

Sète, Frankrijk

Sète, Frankrijk

Mediterraanse stijl met Italiaanse accenten

Sète (Frankrijk) bevindt zich direct aan de Middellandse Zee, op ongeveer 35 km van Montpellier en in de andere richting op 16 km van het strand in in Cap de Agde. Sète is gelegen op een landtong en is bijna volledig door water omgeven, de stad heeft 42.000 inwoners en is naast Marseille de tweede belangrijkste commerciële haven van Frankrijk. Aan de éne zijde van de stad bevindt zich de lagune ‘L’étang de Thau’ en aan de andere zijde de Middellandse Zee. Aan de zijde van de Middellandse Zee kan u aan een zeer smalle landstrook één van de mooiste zandstranden van het Franse Middellandse Zeegebied terugvinden. Het strand is voorzien van alle faciliteiten en heeft een lengte van meer dan 12 km. Naast vele restaurants is er ook een goed berijdbaar fietspad waardoor u vlak naast het strand kan fietsen. De nabijheid van de talrijke heuvels met wijnranken maakt de omgeving extra mooi.

Ook één van de talrijke watersportactiviteiten zoals duiken, zeilen, kajakken, wind- en kitesurfen zijn mogelijk ter plaatse. U kan hiervoor op het watersportcentrum terecht dat aan het strand gelegen is. Mensen die Sète uitgebreid willen bezichtigen kunnen met een elektrische Tuk-Tuk een stadsrondrit boeken die tussen een uur en anderhalf uur tijd in beslag neemt. De prijzen variëren en de rondritten worden enkel van Franstalige commentaar voorzien. Aan te bevelen zijn ook de restaurants met de aanduiding “Maître Restaurateur”, deze restaurants serveren gerechten uit de regio met verse toespijzen die eveneens uit de omgeving komen.

Doorgaans kan u kiezen uit 4 voor- en hoofdgerechten met 4 desserts. De restaurants openen jaarlijks rond 1 april en zijn tijdens het winterseizoen gesloten. Wie van oesters en mosselen houdt zal ook van Sète houden aangezien er vele oester- en mosselkwekers actief zijn die hun verse waren rechtstreeks aan de restaurants verkopen. Verser dan hier kan u ze nergens vinden. Het centrum van Sète is met ‘le Canal royal’ (Koningskanaal) ook zeer de moeite waard, hier vindt u veel souvenirwinkels en restaurants. Stilistisch is Sète een mengeling van de Mediterraanse stijl met Italiaanse accenten. De 183 meter hoge stadsheuvel Mont Saint-Clair aan de zuidelijke rand van de stad biedt vanaf de top een prachtig panoramisch uitzicht in alle windrichtingen.

De haven van Sète biedt verschillende aanlegplaatsen voor cruiseschepen.

De Quai d’Alger is geschikt voor schepen met een maximale lengte van 200 meter en een diepgang tot 7,40 meter. De cruiseterminal is ook voor de bezoekers voorzien van alle faciliteiten, er is een WLAN-hotspot, een lokaal voor toeristische informatie, een shop en een wisselkantoor. De haven bevindt zich op amper 5 tot 10 wandelminuten tot het stadscentrum. Aangrenzend is er een parking voor maximaal 12 tourbussen en een wachtplaats voor taxi’s.

De kaai met naam Masselin 1, 2 en 3 is voor cruiseschepen tot 245 meter lang met een diepgang tot 10 meter.

Haven voor schepen tot 350 m lang en 14 m diep.

De nieuwe aanlegkaai Epi Dellon is voorzien voor grote cruiseschepen met een lengte van 240 tot 350 meter en wordt beschermd door een golfbreker.

Vanuit de haven is er een shuttleservice naar het centrum van de stad.

Informatie voor cruisereizigers

Sète, Frankrijk

Cruiseschepen die aankomen in de haven van Sète