Naturistische vakanties en Swingerhotels
leef in jou wereld, en speel in de onze!
  • image
Klantenservice    +49 30 340 92 963

Meer informatie over uw reisbestemming

Livorno - Italië

Livorno (Pisa) - Italië

Eén haven, twee ongelofelijke steden
  • Pisa
  • Pisa
  • Pisa

De havenstad Livorno is een geliefde bestemming voor cruiseschepen in de Middellandse Zee en een goed vertrekpunt voor uitstappen naar Toscaanse steden zoals Firenze of Pisa, twee steden die in het hinterland liggen en vanuit Livorno goed bereikbaar zijn. Wanneer u niet deelneemt aan een uitstap die door de Desire Cruise georganiseerd wordt moet u de shuttlebus gebruiken (tegen betaling). De shuttlebus kost ongeveer 5 EUR (heen- en terugrit) en brengt u naar de Piazza Grande die vlak in het centrum van Livorno ligt. Livorno is gemakkelijk op eigen kracht te verkennen en vlakbij het busstation bevindt zich de toeristische dienst waar informatiemateriaal en kaarten beschikbaar zijn.

Elke dag zijn er 3 busritten vanuit Livorno naar Pisa. De rit met de bus kost ongeveer 15 EUR en duurt ongeveer 45 minuten. Ter plaatse heeft u ongeveer 2,5 uur de tijd nodig om Pisa te leren kennen alvorens u de bus terug kan nemen naar Livorno.

De Italiaanse stad Pisa behoort tot de top van bezienswaardigheden in Italië en ligt amper 20 km verwijderd van Livorno. Wie kent er niet de beroemde scheven toren van Pisa die door de zachte ondergrond steeds verder overhelt. Pisa heeft echter meer te bieden dan een scheve toren. Het historische stadsleven met zijn talrijke monumenten en architectonische juweeltjes laat elk cultuurhart sneller slaan. Ontdek de talrijke intacte koepels, kathedralen, begraafplaatsen en tempels uit vervlogen tijden. Galileo Galilei bestudeerde hier de wet van de vrije val.

Pisa nodigt ook uit om te wandelen in de Borgo Stretto aan de noordelijke oever van de Arno waar er mooie winkels en stijlvolle cafés te vinden zijn. Probeer en ontdekt de lokale Toscaanse producten zoals wijnen, olijfolie, truffels of kersen in de talrijke restaurants en markten. In Pisa vindt u alles tussen de traditionele regionale specialiteiten en de internationaal gekende gerechten. Ook vegetarische en glutenvrije menu’s staan vaak op de kaart.

Livorno (Firenze), Italië

Haven van Livorno informatie

Vanuit Livorno rijdt er ook 2 keer per dag een bus naar Firenze, de hoofdstad van Italië. De rit duurt ongeveer 80 minuten en kost zo’n 30 EUR. Om de wondermooie stad Firenze te ontdekken heeft u ongeveer 4,5 uur de tijd alvorens de terugrit vertrekt. Firenze is makkelijk te voet te verkennen aangezien de vele bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen in de omgeving van de Dom en het Palazzo Patti.

Firenze herbergt een aantal van de grootste artistieke schatten ter wereld bestaande uit museums, paleizen en kerken. De meest populaire en belangrijke bezienswaardigheden zijn de kathedralen, het Baptisterium, de Paleis van de Uffizi, het nationaal museum Bargello en de galleria dell’Accademia. Echte kunstgalerijen zijn de kerken Santa Maria Novella en Santa Croce en de bibliotheek van San Lorenzo met de tentoonstelling van het architecturale genie Michelangelo. Tot slot zijn ook de verschillende kunstcollecties in het Pitti Palace zeker een bezoekje waard.

Het historische centrum van Firenze vormt een mix van grote kunst, een monumentale geschiedenis en aanlokkelijke winkels die met aroma’s, geurende materialen en de typisch Toscaanse kleuren gevuld is. Wandel door één van de vele zijstraten en ontdek bonte schrijfwaren, traditionele keramiek of de nieuwste mode in één van de vele boetieks. Ferragamo, Conte van Firenze en Gucci zijn maar enkele namen. Proef op één van de lokale marktjes Florentijnse wijn, kaas, focacciabrood en nog veel meer. Er valt zo veel te ontdekken dat er waarschijnlijk te weinig uren zijn in een dag om alles te kunnen zien;

Cruiseschepen die aankomen in de haven van Livorno