image description
Aphrodite’s MagazinThema cruises
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 18:00
Vrijdag van 9:00 tot 15:00

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Kreuzfahrt Poolparty
Report
  • Auteur Aphrodite
  • 15.07.2021 · Leestijd 3 minuten
Gemeentecruises waren gisteren

Sinds enkele jaren zijn themacruises

in de mode.

Themacruises worden niet alleen steeds populairder, er zijn ook steeds meer verschillende doelgroepen die hun interesses en hobby's willen delen met gelijkgestemden op zee. Wie bij themacruises alleen denkt aan hitzeereizen, gastronomische cruises met topkoks, danscruises of singlecruises, bedriegt zichzelf enorm.

Afbeelding: Kleding optioneel zwembaddek Kleding optioneel zwembaddek

Gay cruises zijn beschikbaar op Mein Schiff 2 van TUI

Hoofdschuddende heavy metal fans, op de Full Metal Cruise, zijn aan boord van Mein Schiff 4. De techno cruise op Norwegian Cruise Line door World Dome Club, van organisator Breiter, laat het hele schip in 2019 rond de Middellandse Zee stuiteren op maar liefst 150 bpm. Verder zijn er Golf & Sail Cruises en adults only cruises (Adults only Cruises) die gegarandeerd kindvrij zijn.

Een type themacruise echter, dat vaak belachelijk wordt gemaakt en toch waarschijnlijk een van de meest succesvolle van alle themacruises is, zijn de Swinger Cruises ook wel Couples only Cruises genoemd (Cruises voor koppels).

Voor themacruises charteren veel rederijen het hele schip en verkopen ze de hutten aan hun doelgroep. De schepen zijn afkomstig van gevestigde rederijen zoals Royal Caribbean of Azamara Cruises en andere maatschappijen die ook gewone cruises aanbieden. Vaak zijn het echter de rederijen zelf die op zoek zijn naar nieuwe klanten en dus, naast de massaproductcruises, steeds vaker hun reizen alleen voor een specifieke doelgroep aanbieden.

Afbeelding: groep jongeren die plezier maken

De routes zijn vergelijkbaar met de gewone cruises

De schepen zijn meestal tijdens onze zomermaanden in Europa en dan in de winter in het Caribisch gebied. Het aanbod aan boord is ook als dat op een gewone cruise.

Cruises staan bekend om lekker eten dat altijd vers en uitgebreid verkrijgbaar is (buffetten, à la carte, specialiteitenrestaurants en snacks), meestal wordt ook alles vers gebakken. Er is een enorme keuze aan drankjes die je op verschillende plaatsen op het schip kunt nuttigen.


Wat is het verschil dat themacruises zo anders maakt?
Het uitgebreide aanbod voor de doelgroepen die voor het schip zijn gecharterd.

Het gaat om concerten, merchandise-stands, informatiestands, seminars, workshops. Er zijn verkleedpartijen, evenementen, feesten, disco's en voorstellingen, je kunt naakt zijn of zelfs seks hebben met je partner of anderen. Maar je bent altijd onder mensen die dezelfde interesses hebben. Hier wordt je niet uitgelachen, niemand wijst met de vinger naar je of praat achter gesloten deuren, want iedereen is om dezelfde reden aan boord.

Omdat themacruises steeds populairder worden en niemand de business wil missen, worden ideeën vaak direct door de cruisemaatschappijen opgepakt en zelf aangeboden.

Image: kissing couple in pool at sunset with cocktails in hands

Nudisme is niet langer een specialiteit, zelfs niet op AIDA-schepen

Een enkel soort themacruises waar geen enkele Duitse of Europese aanbieder iets mee te maken wil hebben en dat zijn de
cruises voor swingers (Couples only Cruises). Verrassend, want de meest succesvolle themacruises wereldwijd zijn waarschijnlijk de cruises voor swingers.

Drie aanbieders stoeien op de markt: Bliss Cruise - SDC en Desire Cruises. De aanbieders zijn respectievelijk afkomstig uit de VS en Mexico, en alle drie charteren ze schepen van grote rederijen. De nummer 1 speler op de markt is al vele jaren Bliss Cruise op de schepen van Celebrity Cruise. Zij slagen erin één of twee cruises per jaar te doen, elk met meer dan 3000 mensen aan boord.

Wij zijn echter het meest geïnteresseerd in de Nudist en de Swinger Cruises (Couples only Cruises) en willen deze in de toekomst dan ook graag nader bekijken.


Heb je het artikel leuk gevonden en wil je meer weten, meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Zo weet u altijd als eerste wanneer we iets nieuws hebben gepubliceerd in ons Aphrodite Magazine, plus u profiteert van exclusieve kortingen en freebies.