image description
Verslag"Gewone" cruise zijn uit
 
Contact
Onze openingstijden

Maandag tot donderdag 9:00 tot 18:00
Vrijdag van 9:00 tot 15:00

+49 30 340 92 963

Let op onze openingstijden voor de feestdagen.
Meer informatie vindt u
hier.

Cruises Pool party
Verslag
  • Auteur Aphrodite
  • 15.07.2021 · Leestijd 3 minuten
Odinaire cruises waren gisteren

Sinds enkele jaren zijn themacruises in de mode

Themacruises worden niet alleen steeds populairder, er zijn ook steeds meer verschillende doelgroepen die hun interesses en hobby's willen delen met gelijkgestemden op zee. Wie bij themacruises alleen aan Schlagercruises, gourmetcruises met topkoks, danscruises of singlescruises denkt, heeft het goed mis.

Afbeelding: Kleding optioneel zwembaddek Kleding optioneel zwembaddek

Gay cruises zijn beschikbaar op TUI's Mein Schiff 2

Hoofdschuddende heavy metal fans, op de Full Metal Cruise, zijn aan boord van Mein Schiff 4. De techno cruise op Norwegian Cruise Line door World Dome Club, van organisator Breiter, laat het hele schip rond de Middellandse Zee stuiteren op maar liefst 150 bpm in 2019. Er zijn ook Golf & Sail Cruises en Adults only Cruises die gegarandeerd kindvrij zijn.

Een type themacruise dat vaak belachelijk wordt gemaakt en toch waarschijnlijk een van de meest succesvolle van alle themacruises is, zijn de Swinger Cruises ook wel Couples only Cruises genoemd.

Voor hun themacruises charteren veel exploitanten het hele schip en verkopen zij de hutten aan hun doelgroep. De schepen zijn afkomstig van gevestigde rederijen als Royal Caribbean of Azamara Cruises en andere maatschappijen die ook gewone cruises aanbieden. Vaak zijn het echter de rederijen zelf die op zoek zijn naar nieuwe klanten en dus, naast het massaproduct van cruises, steeds vaker hun reizen alleen voor een specifieke doelgroep aanbieden.

Afbeelding: Groep jongeren die plezier maken

De reisroutes lijken op de gebruikelijke cruises

De schepen varen meestal tijdens onze zomermaanden in Europa en dan in het Caribisch gebied in de winter. Ook het aanbod aan boord lijkt op dat van een gewone cruise.

Cruises staan bekend om het goede eten, dat altijd vers en overvloedig is (buffetten, à la carte, specialiteitenrestaurants en snacks), en meestal is alles vers gebakken. Er is een enorme keuze aan drankjes die je op verschillende plaatsen op het schip kunt nuttigen.


Wat is het verschil dat themacruises zo anders maakt?
Het uitgebreide aanbod voor de doelgroepen die voor het schip zijn gecharterd.

There are concerts, merchandise stands, information stands, seminars, workshops. There are costume festivals, events, parties, discos and screenings, you can be naked or even have sex with your partner or others. But you are always among people who share the same interests. Here you are not ridiculed, no one points a finger at you or talks behind closed doors, because everyone is on board for the same reason.

Because themed cruises are becoming more and more popular and no one wants to miss out on the business, ideas are often taken up directly by the cruise companies and offered themselves.

Image: Kissing couple in the pool at sunset with cocktails in their hands

Nudisme is niet langer een specialiteit, zelfs niet op AIDA-schepen

Er is maar één type themacruise waar geen enkele Duitse of Europese exploitant iets mee te maken wil hebben, en dat zijn de
Swinger Cruises (Couples only Cruises). Verrassend, want de meest succesvolle themacruises wereldwijd zijn waarschijnlijk de Swinger Cruises.

Er zijn drie aanbieders op de markt: Bliss Cruise - SDC en Desire Cruises. De aanbieders komen respectievelijk uit de VS en Mexico en alle drie charteren ze schepen bij grote rederijen. De nummer 1 op de markt is al vele jaren Bliss Cruise op de schepen van Celebrity Cruise. Zij slagen erin één of twee cruises per jaar uit te voeren, telkens met meer dan 3.000 mensen aan boord.

We zijn echter vooral geïnteresseerd in de nudisten- en swingercruises (cruises alleen voor koppels) en willen deze in de toekomst graag van dichterbij bekijken.


Als u dit artikel leuk vond en meer wilt weten, meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Zo weet u altijd als eerste wanneer we iets nieuws hebben gepubliceerd in ons Aphrodite Magazine, plus u profiteert van exclusieve kortingen en freebies.